Plenković: Naći ćemo rješenje koje će zadovoljiti studente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak putem Vladina twittera da će razgovarati sa studentskim predstavnicima koji su nezadovoljni jer je Pravilnikom o porezu na dohodak iznos koji mogu tijekom godine zaraditi bez plaćanja poreza smanjen s 50.000 na 15.000 kuna, te je poručio da će Banski dvori naći rješenje koje će zadovoljiti studente.

"Naći ćemo rješenje koje će zadovoljiti studente i spriječiti bilo kakvo pogoršanje njihova položaja. Sjest ćemo s predstavnicima studenata", stoji u objavi na Vladinu twitteru.

Studentsko nezadovoljstvo rješenjem Ministarstva financija bilo je i jedno od pitanja koje je Plenkoviću postavljeno na tradicionalnom prijamu koji u prigodi pravoslavnog Božića priređuje Srpsko narodno vijeće, a premijer je odgovorio kako je dao nalog Ministarstvu da temeljito provjeri doneseni pravilnik.

Plenković je novinarima rekao da će se "vjerojatno naći rješenje koje će zadovoljiti studente i spriječiti bilo kakvo pogoršanje njihovog položaja i u pogledu primitka i obračunavanja".

Dodao je kako je ministru financija Zdravku Mariću naložio da pronađe rješenje za taj problem te potvrdio da će idućeg tjedna razgovarati s predstavnicima studenata.

Studentsko nezadovoljstvo poreznim izmjenama komentirao je i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, koji je novinarima rekao kako se nada brzom rješenju tog problema ističući da je Ministarstvo svjesno što smanjenje praga za oporezivanje znači za status studenata koji se na taj način uzdržavaju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter