Pet bendova na Gitarijadi u subotu na Portarati

We Stand United iz Labina gosti su Gitarijade (T. TIDIĆ)
We Stand United iz Labina gosti su Gitarijade (T. TIDIĆ)

Pulska Gitarijada održat će se u subotu u 20 sati na Portarati gdje će nastupiti pet bendova s istarske demo scene i to Meant to be iz Umaga, Total Revenge iz Labina te Preludium, Nezakcij i Mortal divinity iz Pule, najavljeno je na konferenciji za novinare u utorak.

Gitarijadu u povodu Dana grada Pule pod pokroviteljstvom Grada organiziraju Hrvatska glazbena unija Istarske županije i Rock Caffe Pula. Kao gosti nastupit će pobjednici labinske gitarijade We Stand United, a u slučaju kiše cijeli program seli se u Rock caffe u isto vrijeme.

O pobjedniku će odlučiti žiri čija imena Nataša Petrić Tasha i Mirko Mocko u utorak nisu željeli otkriti. Ispričali su da se prijavilo 12 bendova, što je manje od očekivanog, no kako kaže Mocko, neki su se od bendova za koje su očekivali da će im se javiti raspali, neki se razboljeli… Isto tako, nije im se javio nitko od hip hop ili reggae izvođača s demo scene pa će ove godine Gitarijada biti u znaku rocka i metala uz ponešto bluesa, a svaki bend će imati na raspolaganju pola sata.

Pobjednika pulske Gitarijade čeka nastup na Hrvatskom glazbenom festivalu u Zaboku, najvećem domaćem festivalu na kojem su istarski bendovi zadnjih godina bili iznimno uspješni. Uz to bit će mu osigurana i medijska promocija a dobit će i pobjedničku statuu natjecanja.

Besplatni koncert Songkillersa na Portarati

Na konferenciji za novinare najavljen je i besplatni koncert grupe Songkillers koji će se održati u ponedjeljak u 21 sat na Portarati, također u organizaciji HGU-a i Rock caffea i sklopu obilježavanja Dana Grada. Songkillers su poznati kao prateći bend pokojnog Dina Dvornika, a znani su i po hitovima kao što su "Dio mene", "Ni'ko kao ti" i "Tako volim što te znam". (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter