Perković oborila rekord Hanžeka!

Bio je dovoljan jedan pravi hitac da padne rekord Hanžeka - Sandra Perković (snimio D. SOPTA/CROPIX)
Bio je dovoljan jedan pravi hitac da padne rekord Hanžeka - Sandra Perković (snimio D. SOPTA/CROPIX)

Na 62. memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu diskašica Sandra Perković u drugom je pokušaju oborila rekord mitinga. Među devet olimpijskih pobjednika i šest svjetskih prvaka na Hanžeku je nastupila i naša zlatna olimpijka te oborila rekord memorijala! Iz drugog hica prebacila je pobjedničkih 65,79 metara, a ostala četiri hica nisu bila tako uspješna. Prvi je letio 65,40, treći i četvrti je prestupila, a posljednji je išao 65,08.

Vjerojatno već umorna od naporne sezone, Perković nije ostvarila svoj cilj da pred domaćom publikom baci preko 70 metara, no svejedno je izazvala ogromne ovacije!

Postolje je na Hanžeku izborio i naš mladi skakač s motkom Ivan Horvat. U konkurenciji četvorice skakača Horvat je bio treći, iza Šveđanina Jenga i Latvijca Arentsa, preskočivši 5,20 metara.

Iako iz tri pokušaja nije uspio preskočiti 5,40 metara, svjetski juniorski prvak bio je zadovoljan.

"S obzirom na to da tri tjedna uopće nisam imao dodira s motkom, dobro je. Moja motka se zagubila i ostala u Londonu, 20-ak dana uopće nisam trenirao. Jednostavno, bila je prevelika da stane u avion i ostala je tamo, za što ja nisam odgovoran", rekao je Horvat. (Sportski.net)


Podijeli: Facebook Twiter