Pavić i Vekić u 2. kolu Wimbledona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od petero hrvatskih tenisača koji su jučer nastupili u Wimbledonu jedino su Mate Pavić i Dona Vekić prošli prvo kolo, dok su Ivo Karlović, Ajla Tomljanović i Petra Martić ispali.

Pavić je na startu turnira pobijedio Kolumbijca Alejandra Fallu 6:4, 6:3, 7:5, dok je Donna Vekić izborila 2. kolo trijumfom protiv Talijanke Roberte Vinci 6:4, 4:6, 6:4.

Karlović je izgubio od Kanađanina Franka Dancevica 4:6, 6:7 (5), 6:7 (4), Tomljanović je ispala od Britanke Heather Watson 3:6, 2:6, dok je Petru Martić deklasirala Španjolka Lourdes Dominguez Lino 0:6, 1:6.

Pavić se u glavni ždrijeb plasirao kroz kvalifikacije ostvarivši tri pobjede, a sjajan niz je nastavio i protiv 55. tenisača svijeta kojeg je dobio nakon 103 minute igre.

Ključni trenutak prvog seta dogodio se u devetoj igri tijekom koje je 20-godišnji Splićanin spasio dvije break lopte, a već u idućoj igri oduzeo servis Kolumbijcu za 6:4. Na otvaranju drugog seta Pavić je poveo 3:0 uz jedan break. Kod 4:2 je spasio dvije break lopte, a kada je to izvukao mirno je priveo set kraju.

U trećem setu vidjeli smo pravu dramu. Pavić je poveo 2:1 uz break, Kolumbijac se vratio u set nanizavši četiri gema za vodstvo 5:2. Međutim, Pavić je uzvratio osvojivši četiri gem uz dva oduzeta servisa za svoj najveći uspjeha u Wimbledonu. U drugom kolu očekuje ga bolji iz dvoboja Španjolca Feliciana Lopeza i Japanca Yuichia Sugite.

Vekić se plasirala u 2. kolo Wimbledona pobjedom protiv Talijanke Roberte Vinci 6:4, 4:6, 6:4. Vekić je sjajno ušla u meč i već u prvoj igri je oduzela servis 21. nositeljici i gotovo dvostruko starijoj 31-godišnjoj suparnici.

Prednost je sačuvala do kraja i nakon 29 minuta igre dobila je prvi set 6:4. Mlada 17-godišnja Osječanka i u drugom je setu prva stigla do prednosti. Kod rezultata 2:2 oduzela je servis suparnici, ali već u idućoj igri je ispustila prednost.

Vinci je u potpunosti okrenula rezultat u desetoj igri načinivši break za 6:4. I u trećem setu je Vekić prva stigla do breaka. I to ponovo u petoj igri za vodstvo 3:2. Vinci je u idućem gemu vratila izgubljeni servis, ali je mlada Hrvatica novim breakom došla do nove prednosti. Vekić je potom sačuvala servis za vodstvo 5:3, a kod rezultata 5:4 uspješno servirala za meč. Bio je to njihov prvi međusobni susret.

U drugom kolu 17-godišnju tenisačicu očekuje bolja iz dvoboja Ruskinje Vere Zvonareve i Britanke Tare Moore.

Karlović, koji je bio postavljen za 29. nositelja je za nešto manje od dva sata igre izgubio od Kanađanina Franka Dancevica 4:6, 6:7 (5), 6:7 (4). 'Div sa Šalate' je imao 32 as servisa, 52 winnersa i 82 posto prvog servisa, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv 29-godišnjeg Dancevica, 107. tenisača svijeta. Bio je to njihov prvi međusobni susret.

Karlović je u prvom setu držao svoj servis sve do desete igre kada je ruka 'zadrhtala' što je Dancevic iskoristio za osvajanje prvog seta 6:4. U drugom setu nije bilo breaka pa je odlučivala trinaesta igra. Karlović je na samom startu načinio mini break, no potom je ispustio dva servisa i set je otišao na suparnikovu stranu. Treći set bio je repriza prethodnog. Ponovo je odlučivao tie-break koji je još jednom otišao na stranu kanadskog tenisača.

Karlović prošle godine nije nastupio u Wimbledonu, a prije toga je dvije godine uzastopce ispadao u 2. kolu. Najbolji rezultat u All England Clubu zabilježio je 2009. kada je stigao do četvrtfinala.

Tomljanović je na startu turnira ispala od domaće tenisačice Heather Watson 3:6, 2:6. Britanka je otvorila set vodstvo 3:0 uz jedan oduzeti servis. Tu je prednost sačuvala do kraja, premda je Ajla kod 1:3 imala dvije break lopte, a kod 2:4 još jednu. U drugom setu Watson je dva puta oduzela servis svojoj suparnici i mirno privela meč kraju.

Petra Martić je seriju loših nastupa ove godine nastavila i u Wimbledonu gdje je doživjela težak poraz od Španjolke Lourdes Dominguez Lino 0:6, 1:6. Bio je to njihov drugi međusobni susret, a u prvom je slavila hrvatska tenisačica 2010. u Sofiji. Zanimljivo, Petra je tada ispustila samo dva gema.

Martić je prošle godine stigla do trećeg kola Wimbledona, no ove godine nikako da dohvati pravu formu. Wimbledon je već deveti turnir ove godine na kojem je ispala u prvom kolu. (Hina)



U drugom setu nije bilo 'breaka' pa je odlučivala trinaesta igra. Karlović je na samom startu načinio 'mini break', no potom je ispustio dva servisa i set je otišao na suparnikovu stranu. Treći set bio je repriza prethodnog. Ponovo je odlučivao 'tie-break' koji je još jednom otišao na stranu kanadskog tenisača. Karlović prošle godine nije nastupio u Wimbledonu, a prije toga je dvije godine uzastopce ispadao u 2. kolu. Najbolji rezultat u All England Clubu zabilježio je 2009. kada je stigao do četvrtfinala.

Tomljanović je na startu turnira ispala od domaće tenisačice Heather Watson 3:6, 2:6. Britanka je otvorila set vodstvo 3:0 uz jedan oduzeti servis. Tu je prednost sačuvala do kraja, premda je Ajla kod 1:3 imala dvije break lopte, a kod 2:4 još jednu.

U drugom setu Watson je dva puta oduzela servis svojoj suparnici i mirno privela meč kraju.

Hrvatska tenisačica Petra Martić doživjela je težak poraz u prvom kolu Wimbledona od Španjolske Lourdes Dominguez Lino 0-6, 1-6. Bio je to njihov drugi međusobni susret, a u prvom je slavila hrvatska tenisačica 2010. u Sofiji. Zanimljivo, Petra je tada ispustila samo dva gema.

Martić je prošle godine stigla do trećeg kola Wimbledona, no ove godine nikako da dohvati pravu formu. Wimbledon je već deveti turnir ove godine na kojem je ispala u prvom kolu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter