Ovo je za mene ogromna čast, ali i odgovornost

U VINKOVCIMA ZASJEO NA ČELO PORETKA - Goran Roce (V. KOS/ CROPIX)
U VINKOVCIMA ZASJEO NA ČELO PORETKA - Goran Roce (V. KOS/ CROPIX)

Trojica igrača mogu se pohvaliti da su odigrala više od sto prvoligaških utakmica u dresu Istre 1961. Prvom je to pošlo za nogom Mislavu Anđelkoviću koji je svoj stoti nastup upisao 19. travnja 2013. godine u Zaprešiću. Puljani su u tom susretu slavili s 2:0, a Anđelković je potom stigao do brojke od 103 i na ljeto napustio "Drosinu". Vanja Iveša, drugi član "kluba 100" također je to postao na utakmici protiv Intera, 20. veljače 2016. godine kad su "keramičari" slavili na "Drosini" s 2:1. Iveša je u prošloj sezoni "preskočio" Anđelkovića i trenutačno ima 117 prvoligaških nastupa za "zeleno-žute". Goran Roce se ovom biranom društvu priključio u tekućoj sezoni, na utakmici protiv Lokomotive odigranoj 31. srpnja 2016. godine koja je okončana rezultatom 1:1. Mjesec dana kasnije prestigao je Anđelkovića, a sad je u nedjelju u Vinkovcima "pao" i Iveša, jer je ogled s Cibalijom Roci bio 118. prvoligaški nastup za Istru 1961.

- Da budem iskren, sad ste me malo zatekli jer, premda se o tome pisalo u par navrata i znao sam da sam tu blizu, nisam obratio pažnju da je utakmica s Cibalijom bila ta kojom sam prestigao Ivešu - priznao je Goran Roce, novi rekorder po broju prvoligaških nastupa za Istru 1961. - Ogromna je to čast za mene, ali i odgovornost da nastavim dalje u istom ritmu, da odigram još puno utakmica za Istru 1961 te da je što je moguće više njih završi poput ove u Vinkovcima. Premda, ništa tu još nije gotovo, Iveša sigurno još nije rekao svoju zadnju riječ te samo čekam kad će "dodati gas". Opasan je on, lako bi se mogao zainatiti i podignuti svoju brojku nastupa.

I dok je na jednoj klupskoj listi uspio prestići cimera i izbiti na čelo poretka, na drugoj, onoj po broju prvoligaških pogodaka u zeleno-žutom dresu, Roce se nalazi na trećem mjestu s 23 postignuta gola. Ispred njega su Dejan Radonjić (25) i Asim Šehić (30) te je realno za očekivati da bi "Švabo" mogao biti dostignut ovog proljeća, a Šeha u idućoj sezoni. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter