Otvorena izložba "Plakati suvremenih srpskih filmova"

S izložbe  (N. LAZAREVIĆ)
S izložbe (N. LAZAREVIĆ)

"Plakati suvremenih srpskih filmova" - prva je od brojnih ovogodišnjih izložbi koje će se održati u sastavu pulskog filmskog festivala. Izložba je otvorena u četvrtak navečer u prostorima Srpskog kulturnog centra (SKUC).

Nakon pozdravnih riječi Milana Rašule kao domaćina, te Gordane Restović, ravnateljice Pula Film Festivala, koji su istaknuli izvrsnu suradnju filmskog festivala i SKUC-a, te važnost predstavljanje filmskih sadržaja i putem izložbi, osvrćući se ukratko i na značaj plakata kao bitnog dijela filmske umjetnosti, o samoj je izložbi govorio Miroljub Vučković, rukovoditelj Odjela za međunarodnu suradnju i promociju Filmskog centra Srbije.

"Izlozi kina doživjeli su brojne promjene, a format samoga plakata pratio je sve ove promjene, kao i nove mogućnosti gdje sve plakat može biti predstavljen. Danas je 'internet polica' glavno mjesto za plakate suvremenih filmova, a samo 'usitnjavanje" filmskog plakata prati putanju dostupnosti filma. Od kina – kolektivnog gledanja pa do onog individualnog, kod kuće, cijelo vrijeme u nastojanju da se ispuni zahtjev masovnosti – gotovo da je svejedno gleda li tisuće ljudi film u zajedničkom prostoru, ili svi pojedinačno, u svojim domovima, važno je da su platili za to", ističe Vučković.

Plakati su raznoliki i prikazuju filmove različitih žanrova i tema, od "Bit ćemo prvaci svijeta", do "Dobra žena", "Neposlušni", "Ničije dete", "Panama", "Enklava", "Laus", "Montevideo", "Vlažnost", "Pored mene", "Varvari" i niza drugih naslova.

Izložba će se moći pogledati do kraja filmskog festivala, a organizatori su SKUC i Pula Film Festival, uz pokroviteljstvo Grada Pule, Istarske županije i Turističke zajednice grada Pule, a uz pomoć Filmskog centra Srbije. (V. BEGIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter