Orlićeva izložba "Samo je vrime kič" u porečkoj Maloj galeriji


U porečkoj Maloj galeriji na Narodnom trgu večeras, točno u 19 sati otvara se likovna izložba Drage Orlića "Samo je vrime kič". Radovi koji su izloženi posvećeni su, kako Orlić objašnjava, "Njegovoj Svevišnjosti Vremenu". Ulazeći dublje u problematiku trenutne faze stvaranja, autor dodaje i sljedeće: "Njegovi smo poklonici i ovisnici. Nijemi i pokorni poslušnici. Fenomen je to zadivljujući poradi toga što je naše božanstvo nevidljivo, neopipljivo, apstraktno, nestvarno…".

Radovi se mogu razgledati do 9. travnja, a radno vrijeme galerije je od 10 do 12 te od 17 do 21 sat, osim nedjelje i praznika. Toliko o vremenu.

Drago Orlić rođen je 1948. godine. Po profesiji je učitelj, po radnom vijeku novinar, po vokaciji pisac, bolje reći pjesnik. Objavio je 40 knjiga, ali je slikarstvo njegovo dvojno zanimanje i tajna ljubav. Već kao studentu u foajeu Pedagoške akademije u Puli profesor Josip Crnobori postavlja mu prvu izložbu "Kiša na Giardinima". Orlić živi u Poreču, tu je dugo godina član likovne družine "Galerije 6". Predstavio se kroz više skupnih izložbi te samostalnim izložbama "Modro", "Giocondino zlato", "Katedrale" te najnovija "Samo je vrime kič". Izlagao u Italiji, u gradu Masa Lombarda.

Bavi se fotografijom, grafički je uredio više knjiga. U blizini sela Trošti, južno od Pazina, postavljena mu je skulptura "Središte Istre", a u Zaboku skulptura "Kokot". Pokrenuo je i vodio Međunarodnu studentsku kiparsku školu "Montraker" u Vrsaru. Godine 1974. bio je direktor porečkog Annala. Izložba koja govori o vremenu i kiču dosad je gostovala u Šikutima (Svetvinčenat), Buzetu, Pazinu, Bujama, Rovinju i Labinu. (E. V.)


Podijeli: Facebook Twiter