OI Rio: Čilić i na trećim Olimpijskim igrama bez odličja

Marin Čilić (M. MIJOŠEK)
Marin Čilić (M. MIJOŠEK)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez prilike za odličje i na svojim trećim olimpijskim igrama, a Hrvatska više nema predstavnika u tenisu na OI u Rio de Janeiru. 

Čilić je izgubio u osmini finala od Francuza Gaela Monfilsa s 7-6 (6), 3-6, 4-6 u iscrpljujućem i izjednačenom meču 14. i 11. tenisača svijeta u kojem je pobjeda nakon skoro dva i pol sata igre pripala bolje rangiranom Monfilsu.

"Neosvajanje medalje na Olimpijskim igrama je loš rezultat, makar sam tu u Riju igrao dobro i nemam si što predbaciti. Da sam i ušao u polufinale, a potom izgubio ta dva meča za medalju, opet bi to, po kriterijima, bio neuspjeh. Ovo je zbilja bio težak meč po jakom vjetru, što je njemu, kao vrhunskom defanzivcu, više odgovaralo. Vjetar je jednostavno sprečavao moju napadačku igru, nisam mogao gađati blizu crta, dok me on uveo u duge izmjene s po 20 i 30 udaraca na ovom jako sporom terenu u čemu je on majstor. Dobio sam prvi set, bio sam blizu i u drugom i trećem, no jednostavno je teško bilo igrat ofanzivno. Šteta, jer me Olimpijske igre uvijek motiviraju, igram za Hrvatsku i borim se za olimpijsku medalju koja mi nedostaje", kazao je Čilić, koji će priliku za uzvrat Monfilsu imati u polufinalu Davis cupa u Zadru.

"To će biti drugačiji meč, igramo doma i na drugačijoj podlozi i nadam se da ću tada biti u optimalnoj formi. Francuzi su jači od nas po imenima, ali to je Davis cup, sve je moguće", izjavio je Čilić, koji će u Riju ostati još jedan dan, a onda putuje u SAD.

"Sljedeći tjedan je Cincinnati, pa tjedan odmora, a potom slijedi US Open, kome se posebno veselim". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter