OI Rio - rukomet: Napokon prava Hrvatska

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija u susretu 3. kola skupine A na olimpijskom turniru u Riju u četvrtak je pobijedila Dansku sa 27-24 (15-12).

Nakon teškog poraza od Katara i sretne pobjede protiv Argentine, u susretu protiv Danske napokon je to ličilo na Hrvatsku kakvu očekujemo, čvrsto u obrani i raznovrsno u napadu.

Hrvatska je u 8. minuti došla do tri gola viška (5-2) i održavala je tu prednost iako je dva puta imala igrača manje. U 15. minuti imali smo i četiri pogotka prednosti (9-5), ali Danci su se brzo vratili na gol minusa (9-10).

Izbornik Babić je u 19. minuti odlučio promijeniti vratara, umjesto Stevanovića ušao je Pešić i to se pokazalo kao odličan potez. Pešić je skupio pet obrana i "kauboji" su opet odmakli na komotnu prednost i na poluvrijeme su otišli sa vodstvom 15-12.

Nakon pet minuta nastavka Danci su uspjeli poravnati na 16-16. Ubrzo smo ostali i sa igračem manje, ali tada smo se odlično branili i k tome zabili dva gola za vodstvo 20-17.

Hrvati su nastavili odlično igrati i 12 minuta prije kraja došli su na pet golova viška (25-20). Naši rukometaši uspješno su održavali prednost, a utakmica je konačno prelomljena četiri i pol minute prije kraja. Tada smo sa igračem manje presjekli loptu i Čupić je iz kontre zabio za 27-22.

Domagoj Duvnjak je sa 8 golova bio najefikasniji kod Hrvatske. Manuel Štrlek zabio je 4, a Stepančić i Kopljar po 3 pogotka, dok je vratar Ivan Pešić skupio 9 obrana.

Lasse Svan je sa 9 pogodaka predvodio Dansku, a Mikkel Hansen dodao je 8 golova.

U prvom susretu 3. kola A skupine Katar i Tunis su remizirali 25-25 (11-12), a večeras se još sastaju Francuska - Argentina.

Francuska, Danska i Hrvatska imaju po četiri boda, slijedi Katar sa tri boda, Tunis ima jedan a Argentina je bez bodova.

Hrvatska će u 4. kolu igrati protiv Francuske u subotu u 16.30 sati po hrvatskom vremenu.

HRVATSKA - DANSKA 27-24 (15-12)

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 8, Stepančić 3, Kopljar 3, Gojun 1, Horvat 1 (1), Karačić, Štrlek 4, Čupić 2, Mamić, Slišković 2, Brozović, Kozina 3.

DANSKA: Landin, Green; Mensah 2, Mortensen 1, Noddesbo, Lasse Svan 9, Rene Toft Hansen, Sondergaard, Henrik Toft Hansen, Mikkel Hansen 8 (3), Morten Olsen, Damgaard Nielsen, Christiansen 4.

SUCI: Bojan Lah i David Sok (Slovenija)

SEDMERCI: Hrvatska 1-1, Danska 3-3.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Danska 6 minuta

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter