Odlična zabava uz vrhunske zabavljače

Night Express
Night Express

U povodu Međunarodnog dana žena popularna pulska grupa Night Express održala je u velikoj koncertnoj dvorani pazinskog Spomen doma gala koncert. Ovaj je sekstet izuzetnih glazbenika publici dobro poznat s veselica i raznih nastupa diljem Istre, no  ovaj je nastup bio malo drugačiji, jer ovo im je bio prvi put da su nastupili u pravoj koncertnoj dvorani. Dugo su se, kažu, pripremali za ovaj nastup za koji su postavili scenografiju, napravili kostime, ali i sastavili poseban repertoar. A, upravo je ovo posljednje oduševilo publiku koja je cijeli koncert, a potrajao je više od dva sata bez stanke, pratila srdačnim aplauzom, pjesmom i plesom pred pozornicom.

Uspješnice

Početak je krenuo unplugged, izvedbom velikih domaćih i svjetskih uspješnica koje su već s prvim taktovima zagrijale srca publike. Zlatko Deltin, Norman Brunjak, Loris Zupanc, Dejan Damijanić, Zoran Vujić i Loris Quargnal, okupljeni u Night Expressu, pokazali su se i na pazinskim daskama koje život znače kao dobri zabavljači koji znaju i mogu animirati publiku. Scenografija koja je samo u naznakama odavala obrise neke ili nečije dnevne sobe, dečke s pozornice približila je svakom gledatelju, uvodeći ih u njegovu "dnevnu sobu". Nije novina da je repertoar Night Expressa izuzetno bogat i raznovrstan, a sastoji se od najboljih domaćih i svjetskih hitova raznih izvođača od klasika Luisa Armstronga, Elvisa Presleya, Ben E. Kinga…pa do novijih pjesama koje svaki dan slušamo na radio valovima. Program koji su izveli bio je doista raznovrstan i bogat tako da su mnoge pjesme "expressovci" izveli u miksevima. Svaku su pjesmu izveli, odsvirali i otpjevali izvanredno, a poneke se u njihovim aranžmanima, možda zbog atmosfere i raskošnog zvuka doimlju čak i bolje od originala. U svakom slučaju bio je ovo zanimljiv, glazbeno dobar i nadasve zabavan koncert. Tako da su mnogi iz dvorane nakon bisa, kojeg su dečki također izveli kao miks, otišli kući pjevajući.

Vrhunski zabavljači

Dečki iz Night Expressa pokazali su znanje, energiju, maštovitost pa i kondiciju dostojnu epiteta vrhunskih zabavljača. Stoga je ovaj koncert vrijedan reprize jer u najboljem svjetlu pokazuje svu radost glazbe koju ovi talentirani glazbenici na neposredan sugestivan način uspijevaju prenijeti na publiku u koncertnoj dvorani, a ne samo na plesnjaku gdje svaka glazba uz piće može dobro teći. (Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter