Novogodišnja noć u Istri bez većih izgreda

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Istarska policija je tijekom novogodišnje noći evidentirala četiri događaja u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Najluđa noć na poluotoku je protekla mirno te nisu zabilježeni događaji koji bi u značajnijoj mjeri narušili stanje sigurnosti na području Policijske uprave istarske, izvijestila je Nataša Rogić Jukopila.

Tijekom noći, pulska policija je evidentirala tri događaja narušavanja javnog reda i mira u Puli. Za izdvojiti je događaj drskog ponašanja na parkiralištu Karolina u Ulici Riva oko 2 sata u kojem je 23-godišnjak iz Poreča pod utjecajem alkohola od 2,72 promila na naročito drzak način narušavao javni red i mir te u jednom trenutku bacio staklenu bocu uslijed čega je krhotina pogodila 24-godišnjakinju iz Pule u predjelu glave.

Puljanka je zadobila ogrebotine. Protiv 23-godišnjaka će  nadležnom prekršajnom sudu biti podnijet optužni prijedlog. Radi uporabe pirotehničkih sredstava lakše je ozlijeđen 37-godišnjak s područja Lupoglava. Naime, prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom 37-godišnjak je lakše ozlijedio ruku, a pomoć mu je pružena u riječkom KBC Sušak. Utvrđeno je da se radi o lakšim ozljedama ruke. Drugi događaj zabilježen je na području Barbana u kojem je 35-godišnjak s područja Barbana prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvom izazvao požar sijena u kojemu srećom nije nitko ozlijeđen.

Vlasniku, 45-godišnjaku također s područja Barbana pričinjena je veća materijalna šteta. Protiv počinitelja će se podnijeti odgovarajuća prijava. Na porečkom području evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, bez ozlijeđenih osoba. Nesreća se dogodila na području grada 45 minuta iza ponoći kada je 25-godišnjak iz Poreča upravljajući VW Golfom pulskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,93 promila radi ne držanja potrebnog razmaka udario u vozilo ispred sebe.

Naime, ispred njega se u istom smjeru kretao 50-godišnjak iz Tara za volanom Opel Vivara pulskih oznaka, a u tom je trenutku bio usporio radi propuštanja vozila ispred sebe. Kod 50-godišnjaka nije pronađen alkohol.

Policija je zadovoljna što su građani poslušali savjete te da nije bilo težih ozljeđivanja osoba ili većih oštećivanja imovine u novogodišnjoj noći. Policijska uprava istarska ujedno zahvaljuje svima koji su podržali tradicionalnu preventivnu akciju „Mir i dobro“ kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvom. (M.SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter