Nova obrtnička zona u Kavama otvorit će nova radna mjesta

Grožnjanski općinski načelnik Claudio Stocovaz  (Arhiva)
Grožnjanski općinski načelnik Claudio Stocovaz (Arhiva)

Grožnjanski općinski načelnik Claudio Stocovaz je prilikom nedavnog podnošenja polugodišnjeg izvješća vijećnicima naglasio da je u drugoj polovici 2015. naručen urbanistički plan uređenja za dio obrtničke zone u Kavama gdje bi trebala niknuti proizvodna hala za razlučivanje čistih metala iz metalnih legura, koja bi donijela nova radna mjesta.

Dodao je da je ljetos izvršena primopredaja kanalizacije i pročistača u Završju trgovačkom društvu 6. maj - odvodnja, na upravljanje i održavanje čime su stvoreni uvjeti za priključivanje građana Završja na kanalizacijski sustav. Naglasio je da je u tom razdoblju sufinanciran potreban građevinski materijal za potporni zid u Završju te izgrađen jedan krak kanalizacije u Grožnjanu.

- U ovom izvještajnom razdoblju državna agencija ovjerila je 40 ugovora o korištenju poljoprivrednog zemljišta na području općine Grožnjan na pet godina, čime su stvoreni uvjeti za ostvarivanje prednosti kod dobivanja prava na raspolaganje poljoprivrednim zemljištem na duži rok te ostvarivanja prava na državne poticaje u poljoprivredi. Izdano je 25 rješenja o visini naknade za legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata te 31 rješenje o obračunu visine komunalnog doprinosa za legalizaciju. Istovremeno su izdana tri rješenja o visini komunalnog doprinosa za novogradnju, iznio je načelnik.

Prema izvješću o provedbi programa socijalne skrbi, iz općinskog su proračuna za 11 socijalno potrebitih građana podmireni troškovi stanovanja te dodijeljeno pet jednokratnih pomoći, a iz socijalno opravdanih razloga odobrena je jedna odgoda plaćanja pristiglih obaveza za otplatu nekretnine. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter