Noć kazališta obilježena i u pulskom INK-u

Izvedena je predstava 'Mistero Buffo' na tekst Darija Foa
Izvedena je predstava 'Mistero Buffo' na tekst Darija Foa

Noć kazališta obilježena je večeras u cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj, gdje se toj manifestaciji priključilo 30 gradova, među kojima i Pula, a mjesto zbivanja bilo je Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula.

Četvrta Noć kazališta je u INK-u obilježena kako spada - izložbom kazališnih fotografija Puljanina Saše Miljevića, predstavom "Mistero Buffo" na tekst poznatog talijanskog pisca Darija Foa u izvedbi člana dramskog ansambla INK-a Valtera Roše, inače nominiranog za najboljeg muškog izvođača na stranici Teatar.hr, te opernim arijama koje su u foajeu otpjevali bariton Ronald Braus i mezzosopranistica Blanka Tkalčec uz klavirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk.

Miljević se u galeriji Vincent iz Kastva predstavio fotografijama koje je snimio na premijerama izvedenim na daskama pulskog kazališta u zadnje tri godine pa se tako mogu vidjeti njegove vizualne impresije iz predstava "Samice", "Lindarski kaban", "Čarobnjak iz Oza", "Isto lice", "Čorba od kanarinca", "Čast" "Leksikon Yu mitologije", "Elektra" i "Saloma". Ovo je prvo Miljevićevo predstavljanje na izložbi u Puli.

Kako je naglasila Sonja Marušić, Miljević ima u arhivi tisuće fotografija. "Kazališna fotografija otvara veliki prostor kreativnosti autora. Fotografija je i jedini dokument atmosfere predstave nakon što ona završi. To su trenuci realnosti koji se ne mogu ponoviti", kazala je Marušić ustvrdivši da je Miljević fotografirajući i sam postao dio predstave.

Nekoliko riječi o svom kolegi rekao je i legendarni pulski fotograf Duško Marušić Čiči koji se prisjetio kako ga je svojevremeno primio u Večernjem listu. No, napomenuo je da je Miljević čak bolji kada se bavi sportskom fotografijom. "Ovo je mala izložba za njega, ali velika za istarsku fotografiju", kazao je Marušić.

Brojne posjetitelje pozdravila je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić, a za živu glazbenu pozadinu pobrinuli su se Marijan i Gabi iz grupe Nola. (piše M. RADIĆ; snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter