Ništa ne priječi gradnju pulskog bazena


Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donijela je zaključak da se obustavlja postupak po žalbi zajednice ponuditelja Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege i TGT-Adriatik d.o.o. iz Pule na odluku o odabiru izvođača izgradnje pulskog Gradskog bazena, a čiji je naručitelj Pula sport d.o.o. U postupku javne nabave dostavljeno je pet ponuda od kojih su tri bile valjane, a kao najpovoljnija je odabrana ponuda Kolektor kolinga d.o.o. u iznosu od 53,5 milijuna kuna (bez PDV-a s obzirom na povrat poreza Pula sporta), dok je kriterij odabira bila najniža cijena.

Naime, na tu odluku Pula sporta zajednica ponuditelja Presoflex gradnja d.o.o. i TGT-Adriatik d.o.o. žalila se Državnoj komisija za kontrolu postupaka javne nabave koja je u utorak donijela zaključak da se obustavlja postupak po žalbi. Ovime odabir izvođača izgradnje od strane Pula sporta postaje pravovaljan.

U sklopu projekta gradnje gradskog bazena u Puli izgradit će se ukupno tri bazena: onaj vaterpolo dimenzija 34x25 metara, potom multifunkcionalni bazen 25x10 metara te bazen za bebe. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitnes dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo.

- Posebna pažnja posvetila se djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom za čije je potrebe cijeli objekt posebno prilagođen. Pula sport je okončao i provedenu javnu nabavu dugoročnog kredita za financiranje izgradnje i opremanje bazena. Odabrana je Zagrebačka banka, a Gradsko vijeće na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo odluku o davanju suglasnosti za zaduživanje, rekao je Ivan Glušac, ravnatelj Pula sporta.

U petak je, pak, donesena i odluka o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu stručnog nadzora na izgradnji gradskog bazena u Puli na kojoj je izabran Trames Consultants d.o.o. iz Dubrovnika dok je, kao i u slučaju izvođača radova, kriterij bio najniža cijena. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter