Nisam došao ovdje da bih se kratko zadržao

Marijo Tot (D. KRAJAČ/CROPIX)
Marijo Tot (D. KRAJAČ/CROPIX)

Kao što nam je u telefonskom razgovoru nakon što je potvrđeno da je on novi trener Istre 1961 i obećao, da će u utorak navečer stići u Pulu te nam već sljedeći dan biti na dispoziciji, jučer smo sjeli za stol s Marijom Totom. Pričekali smo, naravno, da on prije toga obavi razgovor sa zamjenikom izvršnog direktora pulskog prvoligaša Seadom Karaselimovićem i tehničkim direktorom Igorom Žikovićem, nakon čega ga je ovaj potonji odveo na jednu "turističku" vožnju do štinjanskog Fortina, mjesta koje će u narednom periodu zasigurno pobliže upoznati. Po povratku na "Drosinu", zajedno smo se uputili prema prostoriji u kojoj se održavaju konferencije za novinare, istoj onu u kojoj smo ga 27. kolovoza 2011. godine, nakon utakmice u kojoj je Pamićeva Istra 1961 pobijedila njegovu Lokomotivu, posljednji put uživo vidjeli.

- Želio sam doći par dana ranije prije prvog okupljanja kako bih stekao uvid u sve ono što me čeka, da vidim kakvi su uvjeti za rad i što nam još treba, te da upoznam ljude koji vode klub i s njima porazgovaram o igračkom kadru, pripremama i svemu onome što je potrebno za jedan kvalitetan početak - rekao nam je Marijo Tot, novi trener Istre 1961, otkrivši i kako je upravo on izabran da povede "zeleno-žute" u nastavak sezone. - Nisam nepoznato trenersko ime u Hrvatskoj. Puno ljudi iz nogometa znaju moje vrline i kvalitete te je vjerojatno neka od tih informacija vremenom stigla do vlasnika Istre 1961 koji su me kontaktirali. Iskreno, mogu reći da sam bio vrlo iznenađen tim pozivom, no nisam se previše premišljao trebam li ga prihvatiti. Pratio sam Istru 1961, znam da je to klub koji ima tradiciju, glavu i rep te se nalazi u situaciji da u budućnosti može napraviti jedan veći iskorak.

Drugim riječima, Tot nema namjeru biti prolaznik na "Drosini", što bi trebalo značiti da će pulski prvoligaš ovu sezonu zaključiti s brojkom od pet trenera koji su mu sjedili na klupi.

- Nisam došao ovdje da bih se kratko zadržao. Svjestan sam da ovaj posao uvijek sa sobom nosi dozu statistike i rezultata koji određuju trenersku budućnost, ali moja je želja da ostanem u Puli jako dugo i da ovdje napravimo jedan dobar projekt. Mislim da sa svojim znanjem i ekspertizom tome mogu doprinijeti i želim da me se doživljava kao nekog tko je došao pomoći, trenera koji je imao i drugih opcija, a odabrao je ovu - istaknuo je Tot. - Došao sam otvorena srca raditi najbolje što znam, no svjestan sam da će mi trebati malo vremena. Česte promjene trenera nisu nešto što može donijeti dobrobit momčadi i ja se nadam da će ova zadnja promjena koja je završila sa mnom potrajati dosta duže te sam uvjeren da će Istra 1961 na proljeće igrati bolji nogomet, kao i da će pulska javnost biti zadovoljna sa mnom. Vjerujem da će ovo biti jedna prava priča, silno sam zainteresiran da ona bude pozitivna i apeliram na sve, koliko je god to moguće jer će uvijek biti onih koji nečim neće biti zadovoljni, da se napravi jedna lijepa atmosfera oko kluba kako bismo u miru mogli raditi i onda iz toga napravili rezultat. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter