Night Express odaju počast KUD Idijotima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon obrade pjesme "Djevojka broj 8" grupe Atomsko sklonište početkom 2014. godine, za koju je grupa Night Express snimila i spot, članovi ove grupe odlučili su i početak ove godine obilježiti obradom pjesme još jednog legendarnog pulskog benda, čiji su koncerti, tekstovi i pjesme obilježili i oblikovali čitavu jednu generaciju. Riječ je o KUD Idijotima i njihovoj pjesmi "Za tebe".

- Ta su dva projekta dio ideje, koju ćemo postupno provoditi dok ne dobije svoj konačan oblik, a ona je sljedeća: kreativnim obradama odajemo iskazujemo poštovanje lokalnim bendovima koji su pisali i pišu glazbenu povijest naših prostora, te istovremeno njihov rad predstavljamo novim generacijama; publici koja posjećuje naše koncerte, kažu članovi Night Expressa.

Projekt "Za tebe" planiran je duže vrijeme, pjesma je snimana kod Damira Tubaka u Molaj Breka Production studiu, a mix i mastering napravio je Mauro Giorgi Mifra. Kompletan posao vezan uz snimanje zvuka je završen u tjedan dana, točnije do 2. veljače 2015.

- Na taj datum smo počeli snimanje spota jer su KUD Idijoti utemeljeni na 2. veljače 1981. godine, a snimanje spota na Tustinim stubama 34 godina kasnije za nas je imalo jaku simboliku. Imamo potrebu i dužnost zahvaliti Vedranu Đukiću i njegovom Studiu VBV koji je bio iza kamere i u rekordnom roku montirao spot, Edoardu Borini i Ivoni Medić na glumačkim ulogama, Karlu Mirkoviću i Gradskoj Radionici odjel za glazbena istraživanja, koji djeluje pod okriljem Gradske Radionice Pula, na ustupljenom prostoru za snimanje videa u Rojcu. Zahvala i građanima grada Pule na strpljenju prilikom snimanja u samom centru grada, poručuju momci iz Night Expressa. (T. T.)


Podijeli: Facebook Twiter