Nielsenu Istarsko proljeće, Schaferu etapa

Vodeći u pelotonu u umaškom điru (M. GAVRAN)
Vodeći u pelotonu u umaškom điru (M. GAVRAN)

Nema dvojbi da će svi sudionici 11. po redu Istarskog proljeća pamtiti ovogodišnju utrku, velika većina njih ako ne po nekom od ostvarenja koje su priželjkivali, onda zasigurno po prekrasnom vremenu i gotovo idealnim uvjetima za četverodnevno natjecanje.

Treća je etapa potvrdila junaka ovogodišnjeg europskog biciklističkog summita, a on je Magnus Cort Nielsen, vozač danske ekipe Cult Energy Vital Water. Iako je danas ciljem prošao kao sedmi, u dvije prethodne etape bio je pobjednik, što mu je donijelo epitet najuspješnijeg vozača na 11. Istarskom proljeću.

Slavodobitnik treće etape Pazin - Umag u dužini od 143 kilometra je biciklist njemačkog Brandenburga Stefan Schafer (2:59.19), drugi je Talijan Antonio Viola, a treći Aljaž Hočevar (Adria mobil), klupski suvozač Radoslava Rogine. Deveto mjesto je zauzeo Davide Mucelli biciklist pazinske Meridiane Kamen. Od hrvatskih vozača najuspješniji je bio Josip Rumac, koji brani boje češkog Etixxa.

Najuspješniji na prolaznim ciljevima i dobitnik "plave majice" bio je Robert Jenko, vozač hrvatske momčadi Perfa, a uspjeliji na brdskim bio je Tim Schlichenmaier (Bergstrasse, Njemačka) koji je osvojio "zelenu majicu", dok je "žutu" odjenuo vrsni Magnus Cort Nielsen.

Danac je bio prvi u generalnom plasmanu, ispred Čeha Karela Hnika i Austrijanca Felixa Grosschartnera, koji je član najbolje ekipe u generalnom poretku - Simplon Wels, za koju vozi i Hrvat Matija Kvasina.

Vozači Meridiane Kamena najvjerojatnije su treći u ekipnom poretku, no ni na kraju ove biciklističke revije najboljih europskih ekipa ne mogu se oteti dojmu da su mogli biti još uspješniji.

- Pokušali smo nadomjestiti izostanak kapetana ekipe Sinkewitza, ali to je jednostavno bila nemoguća misija. Svima nam je taj događaj bio prisutan u glavama, mada su momci dali sve od sebe. Imali smo i malih pegula, no momci su uložili veliki trud i htijenje pa svemu unatoč moramo biti zadovoljni, kazao je trener pazinske ekipe Vinko Polončič. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter