Nesuglasice u SDSS-u Pule oko kandidacijskih lista


Predsjednik Gradske organizacije SDSS-a Petar Jovetić poslao je priopćenje u kojemu tvrdi da je Mirjana Galo samovoljno i nezakonito izmijenila imena sa zajedničke liste SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDA-e.

- Na sjednici izvršnog odbora SDSS-a Pule, na kojoj je bila prisutna i Mirjana Galo, donijeta je odluka da na listi vijećnika za Gradsko vijeće Pule, kao predsjednik GO-a SDSS-a, budem na 7. mjestu, a Dejan Janković na 16. mjestu zajedničke koalicijske liste, što je potvrdio i nositelj liste Peđa Grbin. Mi smo kao kandidati, prihvaćanjem kandidature i svojim potpisom to potvrdili pred izbornim povjerenstvom Pule. Dva dana nakon toga nazvala me Mirjana Galo i kazala da je Grbin uvjetovao da ona bude na poziciji broj 7, Dejan Janković na broju 16, a da ja nisam bitan, iako je odlukom izvršnog odbora prihvaćena i potvrđena moja kandidatura. Iz novina saznajem da je Galo, bez konzultacija GO SDSS-a, stavila sebe na 7. mjesto liste te da je zadržala istu poziciju na listi kandidata za Županijsku skupštinu. Kao jedan od najaktivnijih osnivača SDSS-a u Puli, Rovinju i Umagu, a kasnije i osnivač županijske organizacije, osjećam se prevarenim i manipuliranim,  kaže Jovetić.

Mirjana Galo pak tvrdi da je to sve neistina te da je stranka odlučila za kandidate postaviti kvalitetnije kadrove od Jovetića.

- To što gospodin Jovetić tvrdi je čista neistina. Naša stranačka tijela su donijela odluku o izmjeni članova na zajedničkoj koalicijskoj listi jer je smatrao da bi nas u Gradskom vijeću trebao predstavljati kvalitetniji kandidat koji je vičan radu na računalu, koji će se pripremati za sjednice vijeća te da neće statirati i samo dizati ruku. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter