Neočekivan poraz Umažanki

Azra Imamović (Arhiva)
Azra Imamović (Arhiva)

Utakmica 24. kola Prve lige rukometašica: Umag - Dugo Selo 23:24 (14:14). Dvorana Stella maris. Gledatelja 150. Suci: Medved i Murić (oba Varaždin).

UMAG: Pratljačić, Pavić (7+0), Selar, Renić, Mataija 8 (5), Vidović 6, Jajčević 4, Šito, Nushi, Kovač, Vojić 3, Gašić 1, A. Imamović 1, Bunić, Popović, Žuliček.

DUGO SELO: Budić (16+0), Karaula, Kirin 3, Čamber 3, Grebenar 3, Šebalj, Slišković, Pavković 2, J. Bebek 1, Marjančić 5 (4), Galić 5, L. Bebek, Franjić 1, Lisjak 1.

Sedmerci: Umag 6 (5), Dugo Selo 4 (4). Isključenja: Umag 2, Dugo Selo 8 minuta.

Da domaće rukometašice neće imati lak zadatak u ovom dvoboju pokazale su gošće igrom u najvećem dijelu svog predstavljanja na umaškom parketu i na kraju se doma vratile s bodovima. Na otvaranju susreta ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, pri čemu je domaća ekipa imala početno te još jednu minimalnu prednost (5:4 - 9'). Sve drugo tijekom prvog poluvremena bilo je na strani gošći. One su do sredine prve dionice (16') uspjele ostvariti nevjerojatan niz 7:2 za vodstvo 11:7. Da mogu i znaju znatno bolje, nažalost poslije neprepoznatljivog razdoblja, pokazale su Umažanke gotovo ekspresnim povratkom u utakmicu za šest minuta igre (11:11). Sve do odlaska na odmor "žuto-plave" su lovile minimalnu prednost suparnica.

Sve viđeno u prvoj dionici gotovo da se ponavlja i u nastavku. Suparnice su se smjenjivale u vodstvu, no najnepovoljnije što se moglo dogoditi je ozljeda Azre Imamović nakon prekršaja Ines Lisjak pri rezultatu 18:19. Sa sedam metara je Tena Mataija pogodila vratnicu, a onda odbijenu loptu pospremila ispod nogu Marije Karaula za novo poravnanje. Golom Ane Jajčević vode Umažanke, ali ni nakon dviju odličnih obrana Pavić nema povećanja prednosti. Gošće su iznova u igri za povoljan ishod, što su i ostvarile nakon neučinkovite igre domaćih u posljednjoj četvrtini dvoboja. Ekipa iz Dugog Sela skromnog znanja, ali velikog srca imala je u svakoj od igračica junakinju na svoj način, no ona iznad svih je bila vratarka Mara Budić. (Z. GAVRAN)

Premijer liga - Liga za prvaka: Umažani bez bodova

Utakmica 2. kola Premijerl lige rukometaša - lige za prvaka: Umag - Dubrava 30:35 (14:16). Dvorana OŠ Marije i Line. Gledatelja 350. Suci: Bernobić i Kalčić (oba Rijeka).

UMAG: Sorić (8+1), M. Ravnić (4+0), Buvinić 1, V. Ravnić 7 (3), Ružić, Udovičić, Petričević 2, Bošnjak, Maros, Koler, Stapar 2, Matanović 10, Ćosić 2, Beliga 4, Gorenac 1, Sinčić 1.

DUBRAVA: Hančić (2+0), Grahovac (6+0), Babić 6, Kelemen, Pedić, Volar, Vida 8, Ćurić 1, Maričić, Jotić 5, Samardžić, Mihaljević 4, Butorac 2, Vinković 7 (1), Kljajić 3.

 Sedmerci: Umag 4 (3), Dubrava 3 (3). Isključenja: Umag 2, Dubrava 10 minuta. Crveni karton: Ćurić.

Teže nego je što je očekivao trener Hrvoje Horvat njegova momčad je došla do bodova protiv borbenih domaćina koji zaslužuje sve čestitke za prikazano. Ono što su najavili domaći rukometaši su u najvećem dijelu susreta i ostvarili. Igrali su veoma hrabro, iznad toga i požrtvovno za neočekivano snažan otpor u "prepolovljenom" sastavu. Četvorici s liste odsutnih, pridružio se i mladi Dino Horozović koji je u tjednu na treningu zaradio ozljedu i sadrenu "čizmu". I tome unatoč lavovski su ovo iskušenje odradili Marin Sorić i suigrači.

Početnu prednost domaćina "ispisali" su Valentino Ravnić i Arijan Beliga (3'), ali su je ubrzo Vinković, Babić i Vida preobrazili u vodstvo gostiju. No, ne predaju se "žuto-plavi". S nekoliko obrana u nizu za obrat je zaslužan vratar Sorić, ali je u narednom razdoblju bio manje uspješan. Na sreću, rezultatski nisu previše gosti "odmaknuli" (6:9), da bi Stapar, Matanović i V. Ravnić sve vratili na početak. To kao da je dalo krila domaćim igračima koji igraju tako nadahnuto da su izborili vodstvo od dva gola i držali ga sve do 28. minute. No, svoju kvalitetu momčad Dubrave iskazuje u tri posljednje minute serijom 4:0.

Prava sportska bitka vodila se u drugom poluvremenu u kojoj su domaćini bili za petama suparniku glede rezultata. Dobrim dijelom su nastavak Umažani odigrali bez standardnih momčadskih figura, no zato su mlade snage ukazanu priliku iskoristile i izborile pristojan rezultat. (M. GAVRAN)

Rezultati 2. kola: Umag - Dubrava 30:36, PPD Zagreb - Nexe 31:23, Zamet - Varaždin 26:32. Poredak: PPD Zagreb 4, Varaždin 4, Nexe 2, Dubrava 2, Zamet 0, Umag 0. (M. G.)

Premijer liga - Liga za ostanak: Porečani preuzeli vrh

Utakmica 2. kola Premijer lige rukometaša - lige za ostanak: Ribola Kaštela Poreč 24:25 (14:12). Gradska dvorana. Suci: Glavinić i Veraja (oba Metković).

RIBOLA KAŠTELA: Pepur (10), Šegrt, Perkušić, Milas, Banović 2, Pavičić, Dželalija 1, Javorčić 2, Bujas 5 (2), Krokar 5, Jukić, Ćorić 1, Tukić, Jelnić 3, Andabak, Šindik 5.

POREČ: Car (8+2), Mihaljević (7+0), Marić 7, Huljina 2, Perhat, Thoss 2, Perić 4, Deak 4, Perajica 3 (1), Medved, Rađaković, Obranović 3.

Sedmerci: Ribola Kaštela 5 (2), Poreč 1 (1). Isključenja: Ribola Kaštela 6, Poreč 12 minuta.

Nakon što su u subotu pobjedom protiv Ivanića na domaćem terenu praktički riješili sve dvojbe oko ostanka u najvišem razredu, rukometaši Poreča upisali su sinoć novu pobjedu u Ligi za ostanak na vrućem gostovanju kod Ribole Kaštela te ju prestigli na vrhu ljestvice. Sad puno mirnije čekaju sljedeće susrete.

U velikoj borbi dviju momčadi koje su prije toga u prvenstvu Premijer lige sanjale "četvorku" i Ligu za prvaka, pitanje pobjednika odlučeno je tek u zadnjim sekundama susreta kad je junakom postao mladi Filip Perić koji je potpisao gol za porečko vodstvo i pobjedu. Junakom se u Dalmaciji u porečkim redovima pokazao i Ante Marić koji imao stopostotni učinak postigavši sedam golova, a pozornost na sebe s četiri gola u vrlo bitnim trenucima susreta skrenuo je i Gabriel Deak.

Rezultati 2. kola: Ribola Kaštela - Poreč 24:25, Moslavina - Spačva 28:30, Ivanić - Gorica 32:30. Poredak: Poreč 34, Ribola Kaštela 34, Gorica 31, Spačva 31, Ivanić 27, Moslavina 19. (M. P.)

 


Podijeli: Facebook Twiter