Neki igrači nisu najbolje shvatili poruku

IGRAČI NA PROBI GA NISU OČARALI - Marijo Tot (D. MEMEDOVIĆ)
IGRAČI NA PROBI GA NISU OČARALI - Marijo Tot (D. MEMEDOVIĆ)

Pet dana tijekom kojih su odradili devet treninga ostali su iza nogometaša Istre 1961 i Marijo Tot odlučio je svojim pulenima dati prvi slobodni dan tijekom priprema za nastavak sezone. Idealna je to prilika da novi trener s javnošću podijeli utiske koje nosi sa svojih uvodnih pulskih dana, prve dojmove što ih je upio na "Drosini" te da nam otkrije koliko je zadovoljan rezultatima testiranja koji su ga upoznali s fizičkim potencijalima njegovih igrača i njihovom trenutnom spremnošću.

- Iskreno, više sam nego iznenađen onime što me dočekalo, naravno s pozitivne strane. Istra 1961 ima glavu i rep, klub ima dobro ustrojenu organizaciju i s te sam strane jako zadovoljan jer moram priznati da sam puno manje očekivao. Ono što sam vidio u ovim uvodnim danima to je da ima puno ljudi koji vole i žele raditi te žele uspjeh ovog kluba - nije dvojio Marijo Tot, trener Istre 1961 kojeg su vremenske neprilike primorale da sve dosadašnje treninge odradi na pomoćnom igralištu "Drosine". - Ne volim umjetnu travu. Nigdje nije dokazano da ona uzrokuje ozljede, ali sigurno je da bi bilo bolje da igrači treniraju na prirodnoj podlozi. Međutim, s obzirom na vremenske uvjete i činjenicu da je u ovom trenutku prirodna podloga u Puli i okolici zaleđena te kao takva još tvrđa nego umjetna trava, mislim da je ovo najbolje rješenje.

Kako Tot u prvom dijelu sezone nije bio "šef" pulske svlačionice te shodno s time ne može usporediti fizičko stanje igrača prije i poslije zimske stanke, neke odgovore vezane uz tu temu donijet će mu rezultati provedenih testiranja.

- Mislim da neki igrači nisu najbolje shvatili poruku koju su dobili pred odlazak na pauzu. Svi su se tijekom testiranja trudili da budu što bolji, ali očito je da neki nisu došli dovoljno dobro pripremljeni za ono što ih čeka u periodu koji je pred nama. Ne bih ovom prilikom o imenima, no siguran sam da neki igrači mogu puno više od onog što su sada pokazali - naglasio je Tot. - Mjesec dana je ispred nas da se to popravi, no problem je što ćemo sada onima koji nisu najbolje odradili zadaću koju su trebali napraviti u pauzi morati modificirati program treninga, a to je nešto što ja inače ne volim raditi. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter