Glas Istre
Petak
28.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
28.04
Prednost će imati programi koji su od posebnog interesa za razvitak i jačanje identiteta i posebnosti Istre

Natječaj za predlaganje kulturnog proračuna za 2015.

Objavljeno: 08.07.2014 | 08:02 Zadnja izmjena: 08.07.2014 | 08:02 0 komentara

Poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije za 2015. godinu objavio je jučer županijski Upravni odjel za kulturu. Rok za podnošenje prijava je 1. kolovoza 2014. godine, a natječaj propisuje da u javne potrebe u kulturi za koje se sredstva osiguravaju iz proračuna Istarske županije spadaju one kulturne djelatnosti i poslovi, projekti, programi i manifestacije u kulturi koje su od interesa za Istarsku županiju.

Tako će u Program javnih potreba u kulturi Istarske županije, u skladu sa zakonom, kriterijima i ocjenom izvršenja programa u 2014., biti uvršteni: programi ustanova i udruga kojima je osnivač Istarska županija, kao i programi ustanova i udruga od interesa za Istarsku županiju. Tu spadaju i programi zaštite i očuvanja kulturne baštine, izdavaštva, likovno-galerijske djelatnosti, glazbene, scenske, filmske i ostale medijske djelatnosti iz područja novih medijskih kultura i međunarodne suradnje.

Natječaj propisuje da će se financijskim planom u proračunu u narednom jednogodišnjem ili trogodišnjem razdoblju osigurati sredstva prije svega za projekte i programe u kontinuitetu, ukoliko iz godine u godinu pokazuju sve bolje rezultate ili zadržavaju visoku razinu kvalitete, kao i projekte i programe koji su podržani i financijskim sredstvima iz drugih izvora (programi financirani iz državnih, gradskih, općinskih i ostalih izvora, programi međunarodne kulturne suradnje, zajednički programi više subjekata kulture u Istarskoj županiji.

U prioritete će biti uvršteni i projekti i programi manjih i financijski slabijih jedinica lokalne samouprave na području Istarske županije, kao i projekti koji su kandidirani ili prihvaćeni u programima EU-a ili drugih međunarodnih organizacija koje financiraju projekte i programe iz kulture. Prednost će imati i projekti i programi koji su od posebnog interesa i značaja za razvitak i jačanje identiteta i posebnosti Istarske županije, kao i kulturološki, umjetnički i strukovno vrijedni projekti i programi, te originalni projekti i programi zavidne ekološke i duhovne svijesti. U skupinu prioriteta spadaju i projekti i programi koji potiču i podupiru svekoliko stvaralaštvo u Istri (istarske autore i suradnike i njihove autorske projekte u kojima pretežito i kontinuirano sudjeluju izvođači iz Istre) te edukacijske projekte i programe (izobrazba i usavršavanje), kao podržavanje stvaralaštva i afirmacije mladih autora.

Za financijsku potporu i otkup knjiga, zbornika i časopisa Upravni odjel za kulturu raspisao je poseban natječaj. Prijave programa mogu podnositi pravne i fizičke osobe, da ponovimo do 1. kolovoza, a prijave se podnose putem interneta popunjavajući odgovarajuću prijavnicu (za svaki program posebna prijavnica) koje su dostupne na adresi: http://javne-potrebe.istra-istria.hr/.

Prijavnicu popunjenu putem interneta obvezno je ispisati, potvrditi potpisom i pečatom i sa svim obveznim prilozima poslati na adresu: Istarska županija - Regione Istriana, Upravni odjel za kulturu - Assessorato alla cultura, Mlinska ulica - Via del Mulino 4b, 52466 Novigrad.

U natječaju se ističe da se neće razmatrati niti uvrstiti u Program javnih potreba u kulturi Istarske županije - Regione Istriana prijave programa s nepotpunim i netočnim podacima kao i prijave koji se ne dostave u natječajnom roku i na zato pripremljenim obrascima. Upravni odjel za kulturu Istarske županije će u roku od 60 dana nakon što Županijska skupština prihvati Program javnih potreba u kulturi izvijestiti podnositelje prijava o rezultatima natječaja. (B. Ć. J.)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
27.04.2017 | 00:25
Pristojan poraz Umažanki
26.04.2017 | 22:00
HNL: Hajduk - RNK Split 5-2
26.04.2017 | 19:47
HNL: Inter - Cibalia 1-1
Kultura
Mozaik