Narukvicom do Bossovih koncerata na internetu

Bruce Springsteen (Arhiva)
Bruce Springsteen (Arhiva)

Kako bi svoju glazbu približio obožavateljima i putem interneta, Bruce Springsteen će im uskoro omogućiti da 'skinu' njegove koncerte putem posebnih narukvica koje će moći kupiti online ili na samim koncertima, piše Uncut.

Želim da moje pjesme što više budu prisutne na internetu, danas se snima sve što napravite i to mi je u redu, komentirao je Springsteen, dodavši da je to u skladu s idejom Grateful Deada, koji su održali najviše besplatnih koncerata u povijesti glazbe.

Zato na ovoj turneji počinjemo s nečim novim, doći ćete na koncert, kupiti narukvicu i potom dobiti snimku tog koncerta, a nadam se da ćemo sve to napraviti na visokoj razini, rekao je.

Narukvice s ugrađenim USB-om kupovat će se online ili na koncertima te će fanovi, otprilike 48 sati nakon koncerta, moći izabrati taj ili neki drugi koncert s turneje koji žele skinuti i preslušavati.

Prvi put to se uvodi na skorašnjem koncertu u Cape Townu 28. siječnja, što je ujedno i prvi koncert Bossa u Južnoj Africi. Tamo će s E Street Bandom od 28. siječnja do 1. veljače imati tri koncerta, u Cape Townu i Johannesburgu.

Prošlog vikenda američki roker proslavio je svoj deseti 'broj jedan' na britanskim top listama, gdje je stigao s nedavno objavljenim albumom "High Hopes", osamnaestim u nizu koji je prošlog mjeseca zabunom 'procurio' na stranicama Amazona.

U četrdesetak godina glazbene karijere, koja po svemu sudeći neće uskoro završiti, The Boss je samo u SAD-u prodao 65 milijuna albuma i njih više od 120 milijuna diljem svijeta. Osvojio je niz nagrada, uključivši 20 Grammyja, dva Zlatna globusa i Oscara, a u Rock ‘n' Roll Hall of Fame ušao je 1999. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter