Najviše turista za Novu godinu u Poreču i Rovinju

Advent u Poreču - mamac za turiste i domaće goste
Advent u Poreču - mamac za turiste i domaće goste

U Istri će božićne i novogodišnje blagdane provesti oko 20 tisuća gostiju, koji bi prema očekivanjima trebali ostvariti oko 60,8 tisuća noćenja. Riječ je nešto manjim brojkama u odnosu na lanjske praznike, kada je u Istri ostvareno 65,7 tisuća noćenja i 20,3 tisuće dolazaka, barem prema podacima županijske Turističke zajednice koja je prikupila podatke o bukingu od najvećih hotelskih tvrtki na području Istre - umaškog Istraturista, Lagune Novigrad, porečke Valamar Riviere i Plave Lagune, rovinjske Maistre, pulskog Arenaturista te rabačke Maslinice.

Za ispraćaj Stare i doček Nove godine i prigodne blagdane u Istri će biti otvoreno tridesetak velikih hotela te još dvadesetak onih manjih. Najveći turistički promet u Istri ostvarit će Valamar Riviera u svojim objektima u Poreču i Rapcu. Očekuju prema aktualnom stanju bukinga oko 17 tisuća noćenja i skoro 14 tisuća gostiju, što je povećanje od 22 posto.

Izvrsne najave

- Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim bukingom za božićne i novogodišnje blagdane, te očekujemo povećanje u ostvarenim dolascima i broju noćenja u odnosu na prošlu godinu. Goste u Istri dočekujemo s pet otvorenih hotela. Konkretno, u razdoblju Božića i Nove godine u Poreču će biti otvoreni hoteli Diamant, Riviera, Crystal i Zagreb, navodi nam Nives Matić, specijalistica marketinga i PR-a te tvrtke.

U Rapcu goste dočekuju s otvorenim hotelom Sanfior.

- Izvrsne najave za predstojeće blagdane potvrđuje i naša rasprodana ponuda za doček Nove godine s uključenom gala večerom u našim hotelima u Poreču. Svim zainteresiranim gostima još je uvijek na raspolaganju rezervacija smještaja u našim objektima u Poreču s dočekom Nove godine na Trgu na kojem se održava besplatan koncert Jasmina Stavrosa i Mladen Grdovića. Kad je riječ o Rapcu, u hotelu Sanfior još uvijek ima mjesta za rezervaciju smještaja s gala večerom u hotelu. Aranžman sa smještajem u hotelu uključuje minimalan boravak od dva dana, a nudimo i svečani doček za lokalne stanovnike, koja uključuje novogodišnju gala večeru, glazbu uživo, vatromet i tombolu, navodi Matić.

Rovinjska Maistra najavila je 11.000 noćenja u svojim objektima u Rovinju i Vrsaru. Gosti će moći odsjesti u rovinjskim hotelima Lone, Adriatic i Amarin te hotel Pineta; apartmani Riva i kamp Porto Sole u Vrsaru, koji zajedno broje gotovo 2.500 kreveta, odnosno 221 parcelu. Hotel Monte Mulini i turističko naselje Funtana bit će otvoreni za doček Nove godine. (Barbara BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter