Nagrade Grada Vidulinu, Buriću i Domu Alfredo Štiglić

Damir Burić ponovio je uspjeh Mate Parlova i u Pulu donio zlatnu olimpijsku medalju (M. ANGELINI)
Damir Burić ponovio je uspjeh Mate Parlova i u Pulu donio zlatnu olimpijsku medalju (M. ANGELINI)

Na sjednici Gradskog vijeća u srijedu odlučivat će se o prijedlozima dodjele gradskih nagrada, Nagradi, Grbu i Povelji Grada Pule za 2013. godinu. Ovogodišnji laureati tako bi, prema prijedlogu Odbora za dodjelu nagrada, trebali postati Šime Vidulin (Nagrada), Damir Burić (Grb) i Dom za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić (Povelja), dok za nagradu Počasni građanin Grada Pule nije pristigao nijedan prijedlog.

U konkurenciji devet imena Odbor za dodjelu nagrada priznanje je namijenio Šimi Vidulinu (predlagatelj Hrvatska gospodarska komora) za, kako se navodi, izniman, upečatljiv višegodišnji rad i doprinos unaprjeđivanju gospodarstva i kulture Pule. U konkurenciji za nagradu našla su se još imena Josipa Orbanića, Vere Rojnić, dr. Luke Stančića (posthumno), Vesne Plavšić, Mirjane Galo, Zdenke Višković Vukić, Francija Blaškovića i arhitekta Franca Branka Ancelja.

Vaterpolist Damir Burić, koji je u Puli nakon Mate Parlova donio zlatnu olimpijsku medalju, predložen je za dobitnika Grba Grada Pule, koji se dodjeljuje pojedincima za postignute iznimne rezultate o osobite uspjehe u prethodnoj godini. Uz Burića u konkurenciji za nagradu bio je Mauricio Ferlin, vrsni pulski umjetnik.

Povelja Grada Pule, koja se dodjeljuje pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu, ove bi godine trebala pripasti Domu za starije i nemoćne Alfredo Štiglić. U konkurenciji su se još našli: Sportsko društvo Hakl, Klub 50+, Rock caffe, tvrtka Vibrobeton, NK Štinjan, Udruga za zaštitu životinja Ruka šapi, Auto klub Pula-Rovinj, Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda, Društvo naša djeca, te Savez sportova Grada Pule. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter