Glas Istre
Petak
28.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
28.04
Tartufari se zalažu za zaštitu podzemnih gljiva (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Na vidiku osnivanje Zadruge tartufara

Objavljeno: 09.03.2016 | 10:33 Zadnja izmjena: 09.03.2016 | 13:12 2 komentara

Mogućnost osnivanja Zadruge tartufara Istre pobudila je veliki interes na skupštini Udruge tartufara Istra. Prva rasprava na ovu temu pokazala je da bi se pozitivni učinci zadruge prvenstveno očitovali u postizanju veće prodajne cijene tartufa koja je tartufarima najvažnija.

- Za uspjeh zadruge potrebno je dvoje: kvalitetan proizvod kojeg imamo i financijska sredstva za marketing i bazne troškove, prenio je stavove skupštine predsjednik Udruge tartufara Istra Alen Papišta, uz poziv svim članovima i eventualnim sponzorima da se odazovu raspravi o nacrtu zadruge.

Predstavnici Udruge će, zaključeno je na skupštini, ponovno kontaktirati Ministarstvo zaštite okoliša radi uključenja u izradu nacrta prijedloga i dopuna novog Pravilnika o gljivama. Poznato je da se tartufari ne slažu s postojećim pravilnikom,  kao ni sa dijelom zadnjeg prijedloga Modelnih šuma. Sporan im je dio gdje se predlaže ograničenje noćnog tartufarenja te ne dozvoljava traženje tartufa s dva plus još jednim psom za cijelog trajanja sezone već samo u dva termina. (G. Č. Š.)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik