Motovun je pun turista i u kasnu jesen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na nedavnim Danima hrvatskog turizma održanima u Bolu na otoku Braču uz ostalo su proglašavane i top-destinacije u nekoliko turističkih kategorija, a predstavnici općine i Turističke zajednice Motovuna napeto su očekivali trenutak kada će se proglasiti pobjednik u kategoriji najuspješnije destinacije ruralnog turizma. Motovun je naime ove godine prvi put ikada sudjelovao u ovom izboru, a prije nekoliko tjedana objavljeno je kako je nakon tri eliminacijska kruga ovaj drevni i nadaleko poznati istarski gradić uvršten među tri finalista u ovoj kategoriji.

Priznanje i motivacija

Šampionom ovaj put ipak nije postao, ta je titula dodijeljena općini Konavle, no zajedno s općinom Kneževi Vinogradi, općina Motovun izbila je u nacionalni fokus interesa turističke struke i plasmanom u finale zasigurno si priskrbila dodatne marketinške bodove.

-Mnogi su nam kolege iz turističke branše čestitali na ulasku u finale, neki su čak za našu prezentaciju rekli da je bila najbolja, i dosta njih je izrazilo želju posjetiti Motovun, kako onih koji nikad nisu bili kod nas, tako i onih koji jesu ali žele doći ponovno, rekla nam je Iva Jeletić Prodan, direktorica motovunske Turističke zajednice, po povratku s dana hrvatskog turizma na Braču.

Iako je Motovun u Bolu dobio samo priznanje za uvrštenje u završnicu izbora za naj-destinaciju ruralnog turizma, i sam naslov finalista velika je čast za Motovun.

- Jako smo ponosni što smo u samom vrhu ove kategorije, tim više što smo u završne krugove izbora ušli kao jedini predstavnici Istre i Primorja. Osim što nam je ovakav plasman veliko priznanje za naš dosadašnji dobar i kvalitetan rad, tim više što dolazi od kolega iz turističke struke, to nam je i iznimna motivacija da se i dalje trudimo", kazala nam je također Iva Jeletić Prodan, ističući kako će status Motovuna kao finalista ovog izbora svakako biti iskorišten u budućim marketinškim aktivnostima i promociji.

U međuvremenu, turistički interes za Motovun ne jenjava: iako je već kasna jesen na vrh motovunskog brda neprestano dolaze gosti, a posebno je živo za vrijeme vikenda kada se ovdje slije oko tisuću posjetitelja dnevno, a parkirališna mjesta plaća po tristotinjak automobila i nekoliko autobusa na dan. "Motovun je pun, kod nas je baš sada turbo-sezona", kaže Iva Jeletić Prodan, ističući kako je krajem listopada prestignut lanjski cjelogodišnji broj od 37.380 noćenja na području općine Motovun, te kako je cilj do kraja godine ostvariti 40.000 noćenja. Osim razgledavanja Motovuna kao kulturno-povijesne atrakcije, turiste u ovo doba godine u Motovun privlače i tartufi čija je sezona upravo na vrhuncu. (Davor ŠIŠOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter