Mostar: Planirao podmetnuti 1,5 kilograma TNT-a

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Policija u Mostaru provodi detaljnu istragu nakon što je krajem 2012. spriječila podmetanje eksplozivne naprave velike razorne moći na stambenu zgradu u središtu grada, što je namjeravao učiniti jedan osuđenik, koji se tada nalazio na slobodi, potvrdili su službeni izvori u Mostaru.

Načelnik odjela kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak rekao je da bi u slučaju aktiviranja 1,5 kilograma TNT-a došlo do teškog napuknuća zgrade.

"Eksploziv je bio tolike razorne moći da bi u slučaju aktiviranja došlo do 'klecanja' zgrade na koju je planiran napad i do ugrožavanja imovine i života puno ljudi", rekao je Bošnjak.

Odbio je otkriti identitet osobe kod koje je pronađen eksploziv i o kojoj je zgradi riječ.

"Istraga je u tijeku pa ne možemo davati dodatne informacije", dodao je Bošnjak.

Po izvoru bliskom istrazi, koji je zatražio diskreciju, policija je uhitila Danijela Rosića, zvanog Daca, kod kojega je otkriveno 1,5 kilograma eksploziva. Prema istome izvoru on je planirao postaviti eksplozivnu napravu pod jedan ugostiteljski objekt u Zagrebačkoj ulici u središtu Mostara. Policijski izvor tvrdi da nisu postojali nacionalni motivi za podmetanje eksploziva.

Rosić se do prije 20-ak dana nalazio na izdržavanju kazne u zatvoru u Orašju, gdje je prebačen zbog izazivanja nereda u mostarskom zatvoru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter