Modrić: U svlačionici ne pričamo o terorizmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoči otvaranja Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj mnogi se sa strahom pitaju – hoće li EURO zaista biti meta novih terorističkih napada.

Amerikanci upozoravaju kako bi europsko prvenstvo moglo biti meta napada militanata. Britanski Foreign Office također upozorava na visoku opasnost od terorizma u Francuskoj. I oni posebno naglašavaju opasnost za nogometne navijače koji putuju na natjecanje.

Francuski predsjednik Francois Hollande je prizano da prijetnja terorizma za EP postoji, ali je uvjeren da će turnir ovog mjeseca biti uspjeh.

"Nismo razgovarali o tome u svlačionici. Koncentrirani smo na nogomet i vjerujem kako će organizacija i sigurnost biti na najvišem nivou", poručio je hrvatski veznjak Luka Modrić.

Jedini hrvatski reprezentativac koji trenutačno igra u Francuskoj je vratar Monaca Danijel Subašić.

"Nakon terorističkih napada na Pariz među stanovnike se uvukao strah, ali su ljudi nastavili normalno živjeti. Vjerujem kako će osiguranje EURO-a biti na najvišem nivou", kazala je 'jedinica 'vatrenih' i kluba iz Kneževine.

Branič 'kockastih' i hrvatskog prvaka Dinama Gordon Schildenfeld također vjeruje kako će na EURO-u biti vrhunsko osiguranje.

"Nismo razgovarali o tome, a nadam se i da nećemo", naglasio je 'Schifo'.

Nakon terorističkih napada na Pariz u studenom prošle godine i Bruxelles u ožujku ove godine u kojima je poginulo više od 150 osoba, raste zabrinutost za sigurnost za vrijeme EURO-a, koji će se od 10. lipnja do 10. srpnja održati u deset francuskih gradova. Zbog toga niti ne čudi što su francuska policija i najjače obavještajne službe na svijetu na nogama.

Svaku reprezentaciju, pa tako i hrvatsku vrstu, 24 sata će čuvati francuska antiteroristička jedinica. Oni su s našim igračima biti cijelo vrijeme. Svaka reprezentacija je dobila i časnika za vezu. Svi stadioni, trening kampovi, fan zone i hoteli bit će posebno čuvani.

"Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj bit će sportsko natjecanje s najvećim osiguranjem jer su domaćini poduzeli neviđene mjere", nedavno je naglasio Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i šef osiguranja naše nogometne vrste. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter