Mnoštvo ljubitelja umjetnosti na otvaranju Poole


Uz mnoštvo ljubitelja umjetnosti i ljudi iz javnog i društvenog života Pule, umjetnička organizacija Robot, koja okuplja tri zvučna umjetnička imena - Bojana Šumonju, Roberta Paulettu i Teu Bičić - večeras je u Kandlerovoj ulici 14 u središtu Pule otvorila Galeriju Poola.

- Svojim prijateljima želim puno sreće, a umjetnicima i umjetničkoj publici želim da na ovom mjestu nađu sebe i ono što je bitno i kvalitetno, kazao je umjetnik Eros Čakić i rezanjem vrpce službeno otvorio galeriju. Prethodno je izrazio nadu da je ovo početak realizacije njihove, 20 godina stare ideje o Kandlerovoj ulici kao umjetničkoj ulici.

Robert Pauletta kazao je da je logo galerije retro i nepretenciozan. "To je naša oda gradu u kojem živimo, gradu bogate povijesti i gradu koji nas je prepoznao", kazao je Pauletta te se zahvalio svim prisutnima zbog iznimne moralne i materijalne podrške koju su dobili prilikom uređivanja prostora. Prostor je, inače, bez naknade dobiven od Grada na rok od deset godina.

Galerija će, kako je istaknuo Šumonja, biti otvorena za sve umjetnike, bez obzira na generacijsku i stilsku pripadnost, a jedini će kriterij biti kvaliteta. Trenutno galerija nudi vlastitu Šumonja/Pauleta/Bičić produkciju; tijekom ljetne sezone djelovat će kao art-dućan s unikatima, a pravu galerijsku, izložbenu djelatnost organizirat će na jesen, s naglaskom na suradnji s inozemnim kolegama i afirmaciji mladih umjetnika. (Z. ANGELESKI, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter