Mjesec dana pritvora za Dijanu Čuljak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon ispitivanja u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, gdje je osumnjičena dovedena jutros poslije 9 sati, tužiteljstvo je zatražilo da se Dijani Čuljak odredi istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke u slučaju Core Media.

Ročište je počelo u 12.30 na Županijskom sudu u Zagrebu i bilo je zatvoreno za javnost. Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage odredio je Dijani Čuljak jednomjesečni pritvor.

Čuljak je uhićena sinoć ispred svog doma u sjedištu Zagreba, zbog kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, a nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici dovedena je na ispitivanje u sjedište ŽDO-a na Selskoj cesti.

Po riječima njezina odvjetnika Gordana Pregleja, Čuljak je u tužiteljstvu iznijela obranu, no detalje iskaza nije želio otkriti.

Prema pisanju medija, Čuljak je nakon što je na nju proširena istraga u slučaju Core Media od nekoliko svjedoka tražila da promijene iskaze koji su za nju bili nepovoljni.

Nakon uhićenja, Preglej je potvrdio da se navodno sprječavanje dokazivanja odnosi na aferu Core Media u kojoj je Dijana Čuljak zajedno sa svojim bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem i još četiri osobe osumnjičena za neplaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter