Mirko Filipović objavio završetak borilačke karijere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska legenda borilačkih vještina 42-godišnji Mirko "Cro Cop" Filipović, koji je prije četiri dana osvojio je Rizinov Grand Prix u Saitami, u srijedu je na svom Facebook profilu objavio završetak borilačke karijere.

"Dragi prijatelji i svi vi koji ste pratili moju karijeru želim vas obavijestiti, a što sam i rekao sinoć u Dnevniku Nove TV, da je Rizinov Grand Prix bilo moje posljednje natjecanje. Nažalost, zdravlje mi je narušeno i nisam više u stanju pratiti ubitačan ritam i super naporne treninge koji su nužni za bavljenje bilo kojim sportom, a kamoli slobodnom borbom", napisao je Mirko Filipović na svom Facebook profilu, napominjući kako mu je koljeno teško oštećeno te da će uskoro morati na operaciju koljena.

Mirko Filipović spada u najveće legende borilačkih sportova. U kickboxing karijeri ostvario je 23 pobjede i 8 poraza, osvojio je K-1 Grand Prix turnir 2012. u Zagrebu, te je bio finalist K-1 Grand Prixa 2000. godine u Fukuoki.

Još više borbi odradio je u natjecanjima mješovitih borilačkih vještina, gdje je ostvario 35 pobjeda, 11 poraza i 2 neodlučena ishoda, a posebno se izdvaja pobjeda na Prideovu turniru "Final Conflict Absolute", koji je održan u Saitami 2006. godine. Tada je u polufinalu nokautirao Brazilca Wanderleija Silvu, a u finalu je svladao Amerikanca Josha Barnetta

"U zadnjih par dana dobio sam nekoliko basnoslovnih ponuda, ali sam se zahvalio na svima. Uvijek sam govorio da ću trenirati i boriti se dok mi treninzi budu predstavljali zadovoljstvo, ali više zaista ne mogu. Tijelo mi je izraubano od krvavih treninga i nema smisla ići dalje. Na kraju krajeva, treba misliti na zdravlje i na život koji je ispred mene. Rekao sam da bi volio odraditi oproštajnu borbu u Japanu i to bi bilo sjajno ukoliko uspijem sanirati koljeno, ali to je jako upitno i to bi bilo eventualno moguće tek u drugoj polovici godine. No, ako se ta borba i ne dogodi, odlazim sretan, zadovoljan i ispunjen. Odlazim na najbolji mogući način, kao pobjednik, a to je neprocjenjivo. Mislim da je ovo najbolji trenutak za odlazak i zato sam posebno sretan, jer otići kao pobjednik nema cijenu. Hvala svima od srca na podršci tijekom 20 godina duge karijere", objavio je među ostalim Mirko Filipović na Facebooku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter