Miletić: Samo zajedno možemo se izboriti za jaču Istru

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U prostorijama IDS-a organiziran je u petak svečani prijem za novinare i predstavnike medija na kojem se predsjednik IDS-a Boris Miletić svima zahvalio na objektivnom i profesionalnom izvješćivanju te novinarima i njihovim obiteljima poželio sve najbolje. Uz brojne novinare, na prijemu su sudjelovali potpredsjednici IDS-a Valter Flego, Glorija Paliska Bolterstein i Renato Krulčić te glavni tajnik Giovanni Sponza.

U svom je obraćanju Miletić naveo kako je Hrvatska doživjela jednu od politički najturbulentnijih godina u svojoj povijesti, ali u IDS-u mogu biti zadovoljni učinjenim jer su uspjeli izboriti izvrsne rezultate na prijevremenim parlamentarnim izborima te su predano radili na realizaciji važnih projekata za Istru i njezine građane.

- U 2016. godini dodatno smo učvrstili poziciju najjače stranke u Istri i potvrdili poziciju Istre kao vodeće regije u Hrvatskoj. Zajedno s našim partnerima PGS-om i Listom za Rijeku uspjeli smo ostvariti još bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore te smo uvjerljivo postali druga politička opcija na razini cijele osme izborne jedinice, naveo je Miletić. Dodao je kako je ovu godinu, nažalost, obilježilo i zabrinjavajuće jačanje radikalnih desnih stranaka u brojnim zemljama Europe, ali i svijetu što ga uistinu žalosti, no kako je, s druge strane, ponosan što su u IDS-u ostali dosljedni i vjerodostojni svojim vrijednostima.

- Još smo jednom dokazali da ne pristajemo na kompromise i nikada ne trgujemo svojim vrijednostima i zato volim reći da je IDS više od politike, zaključio je Miletić dodajući da će i u idućoj godini štititi interese građana Istre te se zajedno izboriti da Istra u narednoj godini bude još jača.

- U 2017. borit ćemo se za nastavak izgradnje Ipsilona, brži dovršetak izgradnje i opremanje Opće bolnice u Puli te početak provođenja najavljene decentralizacije, kazao je Miletić dodajući da očekuje i konkretan angažman Vlade te vidljiv napredak kad su u pitanju ovi, ali i mnogi drugi projekti važni za našu regiju te naglasio kako su "brži gospodarski razvoj, nova radna mjesta i kvalitetniji život svih građana Istre ali i cijele Hrvatske" ciljevi na kojima će se raditi. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter