Messi: Zlatna lopta mi ništa ne znači

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trebalo je to biti njegovo svjetsko prvenstvo, konačna potvrda genijalnosti i kruna karijere. Premda je osvojio 'Zlatnu loptu' za najboljeg igrača svjetskog prvenstva, Lionel Messi je nakon poraza u finalu bio 'očajan čovjek'.

"Zlatna lopta mi ništa ne znači, samo sam htio odnijeti pehar u Argentinu za svoj narod," kazao je utučeni Messi nakon poraza od Njemačke 0-1.

"Zaslužili smo više i zbog toga smo tužni. Bolno je izgubiti na ovaj način", dodala je zvijezda Barcelone.

Messi je prvenstvo okončao sa četiri gola i jednom asistencijom. No, sva četiri gola je zabio u prvom krugu natjecanja, dok u 'nokaut fazi' nije postigao niti jedan pogodak. Dio stručnjaka smatra kako Messi nije zaslužio nagradu jer je Kolumbijac James Rodriguez zabio šest golova i imao dvije asistencije, dok je Nijemac Thomas Muller uz pet golova imao i tri asistencije.

"Messi je zaslužio nagradu jer je sjajno igrao cijelo prvenstvo. On je bio ključni faktor našeg plasmana u finale," kazao je argentinski izbornik Alejandro Sabella.

Poraz u finalu teško je pao i Javieru Mascheranu koji je odigrao sjajan turnir.

"Ovo je bila naša životna prilika, no nismo je iskoristili. Bol nakon ovog poraza bit će vječna. Željeli smo osvojiti naslov, proslaviti ga s našim navijačima, ali nije išlo. Tužan sam, užasno sam tužan," kazao je 30-godišnji Mascherano.

Veznjak Barcelone smatra kako je presudio manjak snage i nedostatak koncentracije u završnici.

"Teško je pojasniti što se dogodilo. Mislim da je nekim igračima ponestalo snage. Imali smo prilike, no nismo ih iskoristili. Ipak, kući se možemo vratiti uzdignute glave," zaključio je Mascherano koji opravdanje za poraz nije želio tražiti u suđenju.

"Rizzoli je dobro obavio svoj posao. Sudac nije imao upliva na rezultat." (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter