Medulin: Zlato baljanskoj buži Zdenka Dubinka

Pobjednici Smotre (slijeva): Glavina Rog, Zdenko Dubinko, Enio Zubin (P. SOFTIĆ)
Pobjednici Smotre (slijeva): Glavina Rog, Zdenko Dubinko, Enio Zubin (P. SOFTIĆ)

Apsolutni šampion jučerašnje medulinske Smotre ekstra djevičanskog maslinovog ulja "Ulika 2013." je buža Zdenka Dubinka iz Bala koja je osvojila najviše bodova na kemijskoj i senzorskoj analizi.

Drugo mjesto osvojilo je maslinovo ulje od mješavine sorti maslinara Glavina Rog iz susjedne Slovenije, dok je na trećem mjestu maslinovo ulje od istarske bjelice OPG-a Enio Zubin iz Umaga.

Vlasnici triju najboljih ulja su osim priznanja dobili i poklon bonove od tri, pet i sedam tisuća kuna koje mogu iskoristiti u Zea toursu za godišnji odmor po njihovoj želji.
Ove godine je na smotru pristiglo nešto manje maslinovih ulja nego prijašnjih godina, 71, od čega njih sedam ipak nije bilo ekstra djevičansko.

Osam maslinovih ulja osvojilo je broncu, 20 uzoraka srebro, a 32 ulja nagrađeno je zlatom, no samo je Dubinkova buža ocjenjena s 93 od maksimalno 100 bodova.

Budući da je ova smotra međunarodnog karaktera, ove se godine pred stručnim ocjenjivačkim žirijem našlo pet maslinovih ulja iz Slovenije, ali je bilo i jako puno maslinovog ulja pristiglog iz Dalmacije.

Nakon smotre program festivala je nastavljen uz domjenak te glazbeni dio u kojem su sudjelovali Duo Magnolija i Vesna Nežić Ružić. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter