Medulin: Oporba protiv nove ravnateljice vrtića

Djelatnici za Zdenku Ivandić, a vijeće za Severku Verbanac
Djelatnici za Zdenku Ivandić, a vijeće za Severku Verbanac

Na medulinsku sjednicu Općinskog vijeća, održanu u srijedu, mediji nisu bili pozvani što je, barem za Glas Istre, prvi slučaj u mandatu načelnika Gorana Buića. Da je Vijeće održano, mediji su saznali putem dopisa nositelja liste Emila Jukopile.

- Na Vijeću je izabrana nova ravnateljica Dječjih vrtića Medulin. Vijećnici moje liste glasali su protiv odluke da nova ravnateljica bude Severka Verbanac, a protiv takve odluke su i djelatnici Dječjih vrtića Medulin, rekao nam je Jukopila. Naime, nova ravnateljica izabrana je uz podršku 11 ( NL Gorana Buića, IDS, SDP) i protivljenje četiri vijećnika ( NL Emila Jukopile) jer sadašnja ravnateljica Ružica Tešija 17. prosinca odlazi u mirovinu.

Na uvid smo dobili i pismo podrške Zdenki Ivandić, odgajateljici u medulinskom vrtiću, također kandidatkinji za ravnateljicu, koju su s potpisima podržala 24 od 31 zaposlenog djelatnika. Pismo je predano na sjednici Upravnog vijeća 17. listopada kada se raspravljalo o prijedlogu za ravnatelje.

Jukopila upozorava da je odluka o imenovanju ravnateljice Dječjih vrtića Medulin donesena bez programa rada u mandatnom razdoblju, što nam je potvrdila i sadašnja ravnateljica vrtića.

- Takva je odluka za nas neprihvatljiva jer se temelji na izrazito manjkavom prijedlogu Upravnog vijeća te ustanove. Vijeće je propustilo od kandidatkinje zatražiti program za mandatno razdoblje, a potpuno je zanemarilo stav i mišljenje kolektiva koji je jedinstven u podršci Zdenki Ivandić, odgajateljici koja je svojim stručnim i moralnim kvalitetama zaslužila povjerenje i svojih kolegica i velikog broja roditelja.

- Severka Verbanac je imala puno bolje kvalifikacije i Upravno vijeće je nju predložilo jer je smatralo da je bolja opcija za ravnateljicu. Ne kažem da Zdenka Ivandić nije izvrsna odgajateljica, što potvrđuju roditelji i nije čudno da ju kolektiv podržava, no odlučeno je da je za ustanovu bolje da ravnateljica bude Verbanac, rekao je Buić. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter