Medulin: Od ponedjeljka zaobilazno prema Ližnjanu

Gradnja fekalne kanalizacije u središtu Medulina (Z. STRAHINJA)
Gradnja fekalne kanalizacije u središtu Medulina (Z. STRAHINJA)

Zbog gradnje kolektora kanalizacijskog sustava, Ulica Livadice u Medulinu zatvara se za promet u ponedjeljak, zbog čega će na snazi biti privremena prometna signalizacija, doznajemo iz općinskog komunalnog poduzeća Albaneža. Riječ je o ulici koja se proteže od kružnog toka kod škole do raskrižja s ulicama Katikulić prema Crkvi i Centar.

Zaobilazni pravac iz smjera Pule

Tim pravcem prolazi i glavnina prometa za Ližnjan iz pravca Pule i obrnuto, što zahtijeva i jasno označene zaobilazne pravce u središtu Medulina.

Do kada će Ulica Livadice biti zatvorena nije precizirano, a ovisit će to i o dinamici radova i o vremenskim prilikama.

Zaobilazni pravac iz smjera Pule vodit će od kružnog toka u ulice Brajdine i Burle, kroz Ribarsku ulicu, ulice Regi i Centar do ceste za Ližnjan kod raskrižja s Vrčevanom. Za one koji iz Pule namjeravaju do Ližnjana preko Medulina, već na kružnom toku "St. Marinoni" na Medulinskoj cesti, kod sportskog aerodroma, znakovi će upućivati na preporučeni zaobilazni pravac preko Šišana.

Privremenoj regulaciji morat će se prilagoditi i autobusi Pulaprometa.

Zbog građevinskih radova u Ulici Livadice u Medulinu, Pulapromet je primoran izvršiti promjenu trase linije 25a (Pula - Medulin - Pula) na način da će od ponedjeljka, nakon 8 sati, do okončanja radova prometovati samo do medulinske crkve, odnosno neće voziti do autokampa Kažela, poručuju iz pulskog prijevozničkog poduzeća.

Radovi vrijedni 4,8 milijuna kuna

Riječ je o liniji kojom autobusi u Medulin dolaze preko Šišana i Ližnjana - okretat će se kod crkve i istim putem vraćati nazad u Pulu.

Radove u Medulinu izvodi tvrtka TGT Adriatik iz Pule, a dio su investicije komunalnog poduzeća Albanež i Hrvatskih voda, vrijedne 4,8 milijuna kuna. Izgradnja kolektorske mreže počela je u proljeće, nastavila se početkom rujna, a radovi u cijelosti, uključujući i one u Premanturi, moraju biti gotovi do studenog. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter