Marin Čilić pobjednik ATP turnira u Moskvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je ATP turnira u Moskvi nakon što je u finalnom dvoboju pobijedio Španjolca Roberta Bautista Aguta 6-4, 6-4.

Čiliću je to četvrti naslov u 2014. godini, te 13. u karijeri. Ove godine slavio je i na US Open, Delray Beachu i Zagrebu.

Čilić je do pobjede protiv Španjolca stigao nakon 84 minute igre. Bautista Agut je ove godine najviše napredovao. Započeo je sezonu na 64. mjestu, a prije turnira u Moskvi stigao je do 16. pozicije. Međutim, protiv Čilića u njihovom prvom međusobnom susretu nije mogao. Španjolcu je to bilo četvrto finale u karijeri i drugi poraz. Ove godine je pobijedio u Stuttgartu i s-Hertogenboschu.

Čilić je najviše problema imao na početku meča. Bautista Agut je dobio prvi gem, a potom imao i dvije 'break lopte' za vodstvo 2-0, no Marin se spasio. Do rezultata 3-3 oba su tenisača držala svoj servis, a tada je Marin oduzeo servis suparniku i potom mirno priveo set kraju za 6-4. Ključni trenutak drugog seta dogodio se u već u uvodnoj igri. Čilić je načinio break i zatim poveo 2-0. Gem viška je održao do kraja seta i zaključio meč rezultatom 6-4.

Prvi hrvatski reket je već samom ulaskom u finale osigurao nastup na ovogodišnjem "Mastersu", koji će se od 9. do 16. studenoga održati u Londonu. Čilić je tako postao peti igrač koji je osigurao nastup u Londonu nakon Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rogera Federera i Stana Wawrinke. Čilić je četvrti Hrvat koji će zaigrati na turniru najboljih tenisača svijeta kojim završava sezona, a koji je ustanovljen 1970. Prije njega to je uspjelo Željku Franuloviću, Goranu Ivaniševiću i Ivanu Ljubičiću, koji je bio naš posljednji predstavnik na tom turniru 2006. godine. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter