Maratonsko čitanje i nove priče

Miss Marple u Gradskoj knjižnici (D. ŠTIFANIĆ)
Miss Marple u Gradskoj knjižnici (D. ŠTIFANIĆ)

Gradska knjižnica i čitaonica Pula i ove se godine priključila obilježavanju Noći knjige. Na Dječjem odjelu knjižnice članice udruge Birikina Iva Gajić i Petra Pentek predvođene Vesnom Mileta čitale su djeci tri priče za laku noć uz scenski pokret, a potom su djeca nacrtala pročitano. Od 18 do 22 sata odrasli su se mogli igrati detektiva, a prava knjižničarka Miss Marple davala im je tragove za rješavanje misterija. Svi oni zaboravljivi, mogli su jučer vratiti davno posuđene knjige bez zakasnine, a potom su knjižničari svim zainteresiranima preporučili dobru knjigu u knjižnom kafiću.

Noć knjiga održala se i u Talijanskoj srednjoj školi "Dante Alighieri". Knjižničarka iz Gradske knjižnice i čitaonice Liana Diković najprije je okupljenima govorila o programu "Nati per leggere/Rođeni za čitanje", a u publici su bili djelatnici škole sa svojom malenom djecom, kojoj su potom čitane slikovnice.

U Sveučilišnoj knjižnici večer je započela književnim maratonom, kada su posjetitelji zajedno s knjižničarima čitali ulomke iz raznih djela. Potom, dok je večer prepuštala mjesto noći, knjižničari su oživjeli likove iz raznih književnih djela zajedno s posjetiteljima. Tragični likovi tako su postali veseli, a ideja je bila da čitatelji svoje znanje i spoznaje, koriste u stvaranju novih priča. U Novoj akropoli održana je "Životna mudrost u pjesmama". (Vanesa BEGIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter