Mali interes kupaca za nekretnine

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Agencija CentarNekretnine u svojoj je redovnoj mjesečnoj analizi kretanja ponuđenih cijena nekretnina objavila kako na Jadranu cijene rastu. Pritom je tražena cijena kuća na Jadranu u veljači iznosila 1.561 euro po četvornom metru, što je 0,5 posto više nego prošli mjesec, a 0,8 posto manje u odnosu na veljaču 2013.

Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu na istoj je razini kao i prošli mjesec, dok je na godišnjoj razini viša za 1,6 posto i iznosi 2.033 eura.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu pak u odnosu na siječanj viša je za 1,3 posto i iznosi 1.615 eura. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je viša za 0,5 posto.

Zdravko Šimić iz pulske tvrtke Zdravko d.o.o. veli da je na tržištu nekretnina situacija jako loša, štoviše katastrofalna zbog nepostojećeg interesa za kupnju. Po njemu će cijene još padati, ali su od toga izuzete nekretnine na dobrim lokacijama, ali i za njih manjka kupaca.

Enver Modrušan iz agencije Residence veli da se i njemu najčešće obraćaju kupci manjih stanova koji se nude od 50 do 55 tisuća eura, a da je primijetio kako je u posljednje vrijeme bilo dosta interesa za novije kuće do 200 tisuća eura te da pored domaćih upite dobiva i od stranaca. Zaključuje razmišljanjem kako cijene više neće padati.

Razgovarali smo i s predstavnicom jedne tvrtke iz Poreča koja prodaje nove stanove, koje je njezina tvrtka izgradila. Vele da je situacija katastrofalna te da ne vide naznake da će se išta poboljšati. (P. GREGOROVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter