Makina: Kršićeve fotografije nastale iPhoneom

Dejan Kršić ispred svojih fotografija u Makini (M. ANGELINI)
Dejan Kršić ispred svojih fotografija u Makini (M. ANGELINI)

Izložbom fotografija naslovljenom „Gentlemen fake polaroids vol. 1: The Age of Self“ u pulskoj se galeriji Makina večeras predstavio Dejan Kršić. Autor, kojemu je fotografija veliki hobi, predstavio je 50 svojih uradaka, većinom manjega formata, te triptihe koji su nastali tijekom posljednjih godina, a sam veli da ima još „na tone takvog i sličnog materijala“.

- Ove su fotografije nastale u raznim prigodama, fotografirao sam pojedine prizore za vrijeme putovanja, susreta, ali i fotografirao sam tuđe fotografije, plakate, postere te druge vrste umjetnosti, tako da je to u biti i fotografija u fotografiji. Neke su stvari dobile drukčije naličje kada sam ih ponovno fotografirao, to je za mene bila i igra, eksperiment, prilika da naučim nešto novo, kazao je Kršić ističući da su sva ta izložena djela snimljena iPhoneom.

- Bio mi je to zanimljiv način kreiranja umjetnosti, a ponavljam, nisam ja profesionalni fotograf nego sam veliki ljubitelj fotografske umjetnosti.

Prikazao je razne motive, od sušenja rublja u zagrebačkoj četvrti do izvadaka iz drugih umjetnosti... Naveo je i zanimljivost nastajanja triptiha, kada je dijelio fotografije putem Facebooka i ta ih je društvena mreža sama oblikovala i prikazala u obliku triptiha, kako god ih on dijelio i plasirao.

Dejan Kršić rođen je 1961. godine u Sarajevu. Diplomirao je povijest umjetnosti i etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao grafički dizajner, publicist i prevoditelj. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva. Zaposlen je na Odsjeku dizajna vizualnih komunikacija na UMAS-u Split. (V. BEGIĆ; snimio M. ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter