LP: Pobjede Reala, Atletica i Monaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Real Madrida, Atletico Madrida i Monaca ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala Lige prvaka.

Real je u Munchenu pobijedio Bayern 2-1, Atletico je protiv Leicester Cityja slavio 1-0, dok je Monaco u Dortmundu porazio Borussiju 3-2.

Arturo Vidal je doveo Bavarce u vodstvo u 25. minuti nakon ubačaja iz kornera. Isti je igrač u sudačkoj nadoknadi mogao zabiti i drugi pogodak, no promašio je kazneni udarac. Točnije, prebacio je vrata. Kazna je stigla u 48. minuti kada je Cristiano Ronaldo zabio za 1-1.

Novi problemi za Bayern stigli su u 61. minuti kada je 'pocrvenio Javi Martinez. Španjolac je u razmaku od četiri minute zaradio dva žuta kartona, oba zbog prekršaja nad Ronaldom. Potpuni preokret dogodio se u 77. kada je Ronaldo zabio svoju drugi gol na utakmici, te stoti u europskim natjecanjima.

Luka Modrić je igrao do 90. minute kada je umjesto njega u igru ušao Mateo Kovačić.

Uzvratni susret je 18. travnja u Madridu.

Atletico je u Madridu daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Leicester City 1-0. Pobjednika je odlučio Antoine Griezmann pogotkom iz jedanaesterca u 28. minuti.

Uzvratni susret je 18. travnja u Leicesteru.

U susretu koji se trebao igrati u utorak, ali je zbog terorističkog napada na autobus s igračima njemačkog kluba pri dolasku na Westfalen stadion, prebačen na srijedu, Monaco je na gostovanju pobijedio Borussiu Dortmund 3-2 načinivši veliki korak prema plasmanu u polufinale.

Policija je bila na oprezu zbog mogućih novih napada, te je poduzela dodatne mjere osiguranja. Navijači su detaljno pregledavani prilikom ulaska na tribine, a oko stadiona raspoređeno je mnoštvo 'plavaca'.

Igrači Borussije istrčali su na travnjak u majicama s imenom suigrača Marca Bartre, koji je ozlijeđen u sinoćnjem bombaškom napadu. Španjolac je danas operiran i uspješno se oporavlja, a uoči utakmice poslao je i poruku podrške svojim suigračima. Na njegovu, ali i žalost brojne vojske navijača njemačkog kluba, Monaco je slavio.

Golove za Monaco zabili su Kylian Mbappe (19, 79 i Sven Bender (35-ag), dok su strijelci za njemački sastav bili Ousmane Dembele (57) i Shinji Kagawa (84). Monaco je imao i jedanaesterac, ali je Fabinho u 17. minuti promašio cijeli gol.

Za goste je branio Danijel Subašić, koji nije imao previše posla, a kod golova nije mogao ništa. U posljednjim trenucima susreta zaradio je žuti karton zbog zadržavanja.

Uzvratni susret je 19. travnja u Monacu.

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter