LP: Novi poraz Dinama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 4. kolu skupine H Lige prvaka u srijedu su nogometaši Dinama u gostima kod Seville izgubili 0-4, te su tako pretrpjeli četvrti poraz. Strijelci za Sevillu bili su Vietto (31), Escudero (66), N'Zonzi (80) i Ben Yedder (87).

Dinamo je krenuo sa izrazito defenzivnom postavom na terenu, odnosno obraniti vlastiti gol pod svaku cijenu. To je funkcioniralo pola sata, a onda je obrana "modrih" kapitulirala.

Prva prijetnja Seville dogodila se u 23. minuti. Nakon kornera N'Zonzi je pucao glavom, ali Livaković je bio na mjestu. U 30. minuti udarac Vitola blokirao je Stojanović.

No, minutu kasnije niz pogrešaka u Dinamovoj obrani kaznio je Vietto pogotkom za koji dio krivice snosi i vratar Livaković.

Što se tiče Dinama, možemo ubilježiti dva neopasna pokušaja u prvom poluvremenu, u 17. minuti Soudani je pucao glavom pored gola, a u 34. slab udarac Fernandesa.

I u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Dinamo je ostao sa igračem manje, jer je Stojanović zaradio drugi žuti karton.

Igrački višak Sevilla je realizirala u 66. minuti, kada Escudero zabija za 2-0. Prije toga, u 56. minuti poluvolej Vitola odlično je skinuo vratar Livaković.

Strijelac za 3-0 bio je N'Zonzi u 80. minuti, a nadmoć Seville zaključio je Ben Yedder pogotkom u 87. minuti.

Dinamo je u drugom dijelu uspio složiti tek jednu dobru akciju, u 52. minuti, ali zadnji pas bio je loš. Ujedno, Dinamo je i dalje jedini klub koji ove sezone u grupnoj fazi Lige prvaka još nije zabio gol.

U drugom susretu ove skupine Juventus je na domaćem terenu protiv Lyona odigrao 1-1. Nakon četiri kola vodi Sevilla sa 10 bodova, Juventus ima 8, slijedi Lyon sa 4, a Dinamo je na dnu skupine bez bodova.

U 5. kolu, 22. studenoga, Dinamo dočekuje Lyon.

SEVILLA: Sergio Rico, Ferreira, Adil Rami, Mercado, Escudero, Kranevitter, Steven N'Zonzi, Ganso (Kiyotake, 75), Vitolo (Sarabia, 75), Franco Vázquez (Ben Yedder, 61), Vietto.

DINAMO: Livaković, Pivarić, Sigali, Schildenfeld, Benković, Stojanović, Machado (Perić, 60), Pavičić, Ante Ćorić (Šitum, 53), Soudani (Matel, 46), Junior Fernandes.

STRIJELCi: 1-0 Vietto (31), 2-0 Escudero (66), 3-0 N'Zonzi (80), 4-0 Ben Yedder (87).

CRVENI KARTON: Stojanović (Dinamo, 45+1)

SUDAC: Felix Zwayer (Njemačka)

STADION: Sánchez Pizjuán

GLEDATELJA: 35.000

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter