LP: Cristiano Ronaldo i Kassai uništili Bayern

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

'Hat-trickom' Cristiana Ronalda i uz pomoć mađarske sudačke trojke, nogometaši madridskog Reala svladali su Bayern sa 4-2 u produžetku uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka te izborili mjesto među četiri najbolje momčadi Lige prvaka.

S obzirom na prednost koju je Real donio iz Muenchena, bilo je za očekivati da će Zinedine Zidane svoju taktiku graditi na čvrstoj obrani i brzim kontranapadima. Bayern je u prvom poluvremenu jkonkretno zaprijetio samo u 9. minuti, kad je Thiago Alcantara dobro pucao, ali je Marcelo dobro blokirao njegov udarac.

Od 26. minute nizale su opasne akcije pred vratima Bavaraca. Prvi je opasan udarac u donji desni kut uputio Carvajal, ali se Neuer ispružio i uspio odbiti loptu. Dvije minute poslije vratar Bayerna bio je svladan, ali je Ramosov udarac iz srca kaznenog prostora s gol-crte očistio Boateng.

Neke od Realovih prilika ostale su neiskorištene zbog sebičnosti Cristiana Ronalda. U 36. minuti je odlučio sam završiti kontru "2 na 1" u kojoj je mogao dodati Benzemi. Ovako je Portugalčev udarac završio u Neueru. Sedam minuta poslije ponovno je Ronaldo bio u dobroj poziciji s lijeve strane, ali je sa desetak metara promašio vrata.

U posljednjoj minuti prvog dijela po treći put je Toni Kroos zaprijetio suigraču iz reprezentacije, ali je Neuer ponovno izašao kao pobjednik, tako da je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, što je potpuno odgovaralo domaćoj momčadi.

No, već početkom drugog poluvremena situacija na terenu se potpuno promijenila. U 51. minuti Robben je dobio povratnu loptu na desetak metera, ali malo iza leđa pa nije uspio uputiti snažan udarac. Ipak, lopta je išla prema mreži, ali je sa gol-crte glavom očistio Marcelo. Ni minutu poslije Robben je ponovno bio u naslovnoj ulozi. Sjurio se u kazneni prostor s lijeve strane, Casemiro ga je srušio, a Kassai opravdano pokazao na bijelu točku. Najbolji strijelac Bayerna Robert Lewandowski uzeo je loptu i mirno realizirao kazneni udarac.

Bayernova ofenziva je popustila nakon dvadesetak minuta, što je domaća momčad ponovno iskoristila kako bi zaprijetila Neueru. U 74. minuti je i Luka Modrić došao u priliku testirati ponajboljeg svjetskog vratara, ali je Neuer bio siguran. No, dvije minute poslije Cristiano Ronaldo je po treći put u dvije utakmice uspio svladati njemačkog vratara. Casemiro je izborio loptu na 30-ak metara i uputio odličan centaršut. Ronaldo je za trenutak izbjegao pažnji čuvara i preciznim udarcem glavom postigao svoj 101. pogodak u europskim natjecanjima za izjednačenje.

Samo dvije minute trajalo veselje domaćih navijača. Sergio Ramos bio je ključan igrač u osvajanju posljednja dva naslova europskog prvaka, a u ovom je dvoboju pomogao Bayernu da izbori dodatnih pola sata. Mueller i Lewandowski su opasno krenuli prema vratima Reala, a kapetan Madriđana je u pokušaju otklanjanja opasnosti loptu poslao u vlastitu mrežu.

Do kraja dvoboja nije bilo opasnijih situacija za vratare, ali u 84. minuti sudac Kassai donio je pogrešnu procjenu i oštetio goste, kad je ispravan start Artura Vidala ocijenio prekršajem za žuti karton, što je bio kraj utakmice za čileanskog reprezentativca koji je već od šeste minute igrao s javnom opomenom.

Mađarski arbitar je sa svojim pomoćnicima pomogao aktualnom europskom prvaku i u produžetku. Sergio Ramos se iskupio za autogol u 105. minuti kad je ubacio za Cristiana Ronalda. Portugalac je primio loptu prsima, spustio na lijevu nogu i pogodio za 2-2. Portugalčev pogodak trebao je biti poništen, ali Kassaijev pomoćnik je propustio signalizirati zaleđe u kojem se Ronaldo nalazio kad mu je lopta upućena.

Potpuno iscrpljeni nogometaši Bayerna potpuno su pali u drugoj polovici produžetka, kad je Real postigao još dva pogotka za rezultatski uvjerljivu pobjedu. U 109. minuti Marcelo je projurio kroz statičnu obranu Bavaraca, izašao sam pred Neuera te asistirao usamljenom Cristianu Ronaldu za njegov stoti pogodak u Ligi prvaka. Tri minute poslije Asensio je uzeo loptu prošao po desnoj strani i pogodio suprotni kut Neuerovih vrata za konačnih 4-2 i sedmi uzastopni prolaz Reala u polufinale Lige prvaka.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu i ponovno bio kohezivni element između Realove obrane i napada. Mateo Kovačić ušao je u 114. minuti.

REAL MADRID - BAYERN 4-2 (0-0, 1-2)

Madrid. Stadion: Santiago Bernabeu. Gledatelja: 80.000. Sudac: Viktor Kassai (Mađarska).

REAL MADRID: Navas - Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos (od 114. Kovačić) - Isco (od 71. Lucas Vazquez), Benzema (od 64. Asensio), Ronaldo.

BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Alaba - Alonso (od 75. Mueller) - Robben, Vidal, Thiago, Ribery (od 71. Douglas Costa) - Lewandowski (od 88. Kimmich).

Strijelci: 0-1 Lewandowski (53-11m), 1-1 C. Ronaldo (76), 1-2 Ramos (78-ag), 2-2 C. Ronaldo (105), 3-2 C. Ronaldo (109), 4-2 Asensio (112)

Žuti kartoni: Casemiro (Real Madrid) / Vidal, Xabi Alonso, Hummels, Robben (Bayern)

Crveni kartoni: Arturo Vidal (84 - drugi žuti)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter