Ljubitelji vespi družili se u Umagu


Vesela i šarena povorka skutera talijanske marke Piaggio razveselila je proteklog vikenda Umažane. Bio je to 4. susret vespaša Crovespa koji je okupio više od 400 sudionika, vozača i suvozača vespi, koji su stigli na trodnevno druženje iz čak 58 klubova iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Italije, Francuske, Srbije i Crne Gore.

Bio je to najveći događaj tog tipa na ovim prostorima, kolona skutera bila je toliko duga da je opasala cijeli Umag kada su krenuli u đir praćeni razdraganim mnoštvom i prekrasnim sunčanim vremenom, kazao je u ime organizatora Srđan Pavlov, predsjednik lokalnog Vespa kluba Histria.

Vesela karavana krenula je iz Umaga na kružnu vožnju do Babića gdje su ih dočekali glazbom, potom do Nove Vasi gdje je bio neizbježan posjet lokalnom vinskom podrumu, a zaustavili su se u Novigradu, okupiravši ondje cijeli Veliki trg kod zvonika.

Tamošnja Turistička zajednica ih je počastila ručkom. Nakon kupanja i sunčanja vespaši su se vratili u Umag, odnosno u turističko naselje gdje je bila organizirana večera uz druženje i podjela priznanja svim klubovima.

Crovespa je susret koji se svake godine održava u nekom hrvatskom gradu u kojem djeluje klub, a koji pripada krovnoj udruzi Vespa kluba Hrvatska. Organizatori zahvaljuju i Policijskoj postaji Umag na pruženoj pomoći u regulaciji prometa tijekom trajanja susreta. (T. KOCIJANČIĆ, foto Vespa klub Histria)


Podijeli: Facebook Twiter