Lems Jerin skrivio sudar, stradao Tomislav Pavleka

(Ilustracija/Mateo SARDELIN)
(Ilustracija/Mateo SARDELIN)

U sudaru na dijelu brze ceste od Pazina prema Tunelu Učka u ponedjeljak je teško stradao 52- godišnji Baljanin. Neslužbeno saznajemo da je riječ o Tomislavu Pavleki, vlasniku konobe i kulturnog centra Kamene priče, koji je zbog težine ozljeda prebačen u riječki KBC gdje je zadržan na liječenju.

Policija je izvijestila da je nesreću skrivio 66-godišnji Puljanin, vozač BMW-a, koji se nešto prije 18 sati kretao iz smjera Pazina prema tunelu. Također neslužbeno, doznali smo da je riječ o Lemsu Jerinu, ravnatelju Opće bolnice Pula. Na ravnom dijelu kolnika, kod vijadukta Vranići, Jerin je zbog neprilagođene brzine prilikom naleta na nanos snijega prešao na suprotnu stranu kolnika te se sudario s osobnim automobilom marke Volvo kojim je iz suprotnog smjera upravljao Pavleka.

U nesreći je sudjelovao i automobil marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, kojim je iz smjera tunela upravljao 24-godišnjak iz Novigrada. Naime, da bi izbjegao sudar s BMW-om, mladi je vozač skrenuo udesno izvan kolnika na zemljanu površinu, pri čemu je nastala materijalna šteta.

Protiv vozača BMW-a bit će podnijeta kaznena prijava izazivanja prometne nesreće koja je za posljedicu imala teško stradalog sudionika. (portal GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter