Labin: Budući vozači isprobali ''pijane naočale''

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinska je policija nastavila provoditi preventivne aktivnosti radi podizanja sigurnosti pa je tako policijska službenica za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu Radmila Pekas budućim vozačima predstavila ''pijane naočale''.

U petak, 8. ožujka, u večernjim satima, Policijska postaja Labin i Autoškola Labin su na Pučkom otvorenom učilištu za polaznike autoškole organizirali demonstraciju vožnje u pijanom stanju.

Uz pomoć četiri tipa ''pijanih naočala'', koje simuliraju stanje alkoholiziranosti od 0,4 do 1,7 promila, budući su vozači imali prilike vidjeti kakvu sliku imaju pred očima kada su u alkoholiziranom stanju.

Polaznici autoškole su s ''pijanim naočalama'' pokušali posložiti kockice i pogoditi bravu na vratima, a ti su se zadaci pokazali gotovo i neostvarivima, pogotovo s naočalama koje simuliraju stanje alkoholiziranosti s više od 1,5 promila.

Budući su se vozači tako upoznali s opasnostima i štetnim posljedicama konzumiranja alkoholnih pića i vožnje. Naučili su da alkohol umanjuje njihove vozačke sposobnosti te da često dovodi do prometnih nesreća, pogotovo onih s najtežim posljedicama. Složili su se da ako konzumiraju alkohol, ne smiju sjedati za volan i sudjelovati u prometu, već da moraju voditi računa o svojoj i tuđoj sigurnosti. (GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter