Korovljev snima film o Tusti

Ovim filmom Andrej Korovljev će zaokružiti trilogiju svojih dokumentarnih filmova o Puli
Ovim filmom Andrej Korovljev će zaokružiti trilogiju svojih dokumentarnih filmova o Puli

Nagrađivani redatelj, rođeni Puležan, Andrej Korovljev, u ožujku bi trebao započeti sa snimanjem dokumentarca o prerano preminulom frontmenu grupe KUD Idijoti, Branku Črncu Tusti, koji je u listopadu 2012. godine preminuo nakon teške bolesti u 57. godini života.

"Tužan događaj, Tustina smrt, ostavila je dubok trag u meni, osjećao sam svoju emotivnu i moralnu obavezu napraviti film koji će objediniti sve ono što je Branko predstavljao generacijama i generacijama, kako u Puli tako i u cijeloj regiji", rekao nam je  Korovljev, koji je i sam bio pripadnik pulske glazbene punk scene i  ideju za snimanje ponudio je producentskoj kući Factum za koju je već napravio dva dokumentarna filma koja tematiziraju Pulu iz filmski neotkrivenih rakursa: "Una Storia Polesana" i "Godine Hrđe".

Na prošlogodišnjem natječaju za financiranje audiovizualnih djela, HAVC je osigurao sredstva za snimanje filma "Tusta". Ovim filmom Andrej će na određeni način zaokružiti trilogiju svojih dokumentarnih filmova o Puli. Film bi trebao biti završen do kraja ove godine, a očekuje se da će svoju premijeru imati na ZagrebDoxu sljedeće godine.

Film "Tusta" je trenutno u fazi predprodukcije, a snimanje započinje u Puli za nešto više od mjesec dana i snimat će se na lokacijama gdje su Tusta i KUD Idijoti ostavili glazbene i životne tragove: Zagreb, Ljubljana, Novi Sad, Beograd, Sarajevo, Skopje... U radu na filmu sudjeluje još jedan Puležan, snimatelj Goran Legović  kao direktor fotografije filma.

Autori mole sve koji raspolažu video ili foto arhivom koja je vezana za Tustu i KUD Idijote da se jave produkciji filma na mail [email protected]. (L. BAGAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter