Konobar: Nijemci su napali nas, a ne mi njih

(M. S.)
(M. S.)

Mile Savić (34) iz Pule, jedan od sudionika prošlotjedne tučnjave u medulinskom lokalu Bella vista, javio nam se da bi nam ispričao svoju verziju tog događaja. Kaže da se nada da će tijekom sudskog postupka istina isplivati te da će njegov i obraz ostale dvojice konobara, 27-godišnjaka iz Umaga i 17-godišnjeg maloljetnika, koji se terete za premlaćivanje njemačkih državljana biti očišćen, a ujedno i ime ugostiteljskog objekta Bella vista.

Savić je sada bez posla, a lokal Bella vista je zaključao vrata za ovu godinu. Pojasnio nam je da da nisu naprasno dobili otkaze, jer lokal ionako radi samo ljeti.

- Te večeri je u lokal došla grupa od pet osoba, tri mladića i dvije djevojke, no djevojke su ubrzo otišle, a ostali su dečki. Naručili su nekoliko tura koktela te sam ih kao dobre goste počastio jednom rundom. Večer je tekla bez ikakvih problema do trenutka kada su mladići tražili račun. Došli su do šanka i kazao sam im da ću odmah doći budući da sam "rješavao" neke druge goste. U međuvremenu su Nijemci naručili još pića, ali mimo mene, na šanku. Ja sam im predočio račun od 226 kuna za ono što sam znao da su popili, a jedan od njih je na šank stavio 300 kuna. Dok sam naplaćivao, barmen me upozorio da su dodatno naručivali neka pića u iznosu od oko 136 kuna, što ukupno iznosi 362 kune. Nijemac se nije bunio i pristao je platiti i preostali dio, no drugi iz njihove grupe je, misleći da ga nitko ne vidi, pokupio 300 kuna sa šanka i strpao ih u džep. No, iako sam vidio što je napravio, kao i moj kolega sa šanka, nisam odmah reagirao jer sam razgovarao s ostalima, ali na kraju sam mu rekao: "Ok, daj mi tih 300 kuna i dodajte razliku". U razgovore s Nijemcima bio je uključen i 17-godišnji kolega koji im je pokušao objasniti da nije uredu to što rade, no u sukob nije bio uključen, ispričao je Savić.

Stvar se zakomplicirala kada je konobar Savić od Nijemca zatražio novac, a potonji je počeo tvrditi da nema pojma o kojem novcu priča. Sva trojica su vidno bila pod utjecajem alkohola i očito nisu imala namjeru platiti račun.

- Deset minuta smo se nadmudrivali s njima oko tog novca. Na kraju sam im kazao da ću zvati policiju i zaključati lokal pa ćemo to valjda riješiti. Kada sam spomenuo policiju, visoki je Nijemac, koji je uzeo novac, krenuo na mene i odgurnuo me. Uključio se i drugi koji me odgurnuo na stepenice, na što sam se prepao jer se nisam nadao takvom ponašanju. U pomoć mi je priskočio prijatelj sa šanka i došlo je do naguravanja, a onako usput vrijeđali su nam majku i prijetili smrću. Kada je gužva završila, pitao sam jednog čemu sve to. Taj me Nijemac pitao gdje je obližnji bankomat te sam mu pokazao. Vidio sam da je krenuo prema bankomatu, ali je skrenuo na jednu terasu među ljude i počeo zazivati upomoć, veli Savić. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter