Kolajna manifestacija počinje ivanjskim krjesovima

Morena Smoljan Makragić, Klaudio Vitasović i Nensi Ghiachin Marsetič (P. SOFTIĆ)
Morena Smoljan Makragić, Klaudio Vitasović i Nensi Ghiachin Marsetič (P. SOFTIĆ)

Od nedjelje pa do kraja rujna održavaju se brojne manifestacije u sklopu Vodnjanskog ljeta čiji je bogat i šarolik sadržaj predstavljen na konferenciji za novinare.

Tradicionalno, Vodnjanci u ljeto koračaju kroz buktinju sv. Ivana ili ivanjskih krjesova koji će biti zapaljeni na Narodnom trgu u nedjelju u 22 sata. Posjetitelje će do ranih jutarnjih sati zabavljati Trio Val, a za dobar provod mlađih posjetitelja pobrinut će se klaun i razne igraonice. Nakon toga slijedi trodnevni prigodni program povodom ulaska Hrvatske u EU "Welcome EU!".

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović otkrio nam je da za doček ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u noći s 30. lipnja na 1. srpnja na placi će pjevati Nina Badrić, a priredit će se i veliki vatromet. Osim toga, najavio je gradonačelnik, u Vodnjanu će se organizirati niz besplatnih radionica i edukacija kojima će se građane educirati o EU-u.

Od 3. do 7. srpnja održava se jedinstvena manifestacija Boombarstick - Urban & art music festival. Tada će se okupiti umjetnici svjetskog glasa i oslikati nekoliko fasada te tako pretvoriti Vodnjan u atraktivnu galeriju na otvorenom.

- Boombarstick festival je poklon EU-a gradu Vodnjanu koji će imati čast na desetak dana ugostiti umjetnike i glazbenike iz cijele Europe i šire, a njihovo stvaralaštvo upotpunit će i razne prigodne gastro manifestacije. Festival će biti vrlo atraktivan umjetnicima i mladima, a oživiti će starogradsku jezgru i ostaviti nam trajnu uspomenu u vidu umjetničkih djela na zidovima zgrada, rekla je Nensi Giachin Marsetič, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vodnjana.

Do kraja ljeta u Vodnjanu, Galižani, Peroju i Barbarigi održavat će se pregršt događaja kulturno-umjetničkog, sportskog, gastronomskog i zabavnog karaktera. Bumbarska fešta će se održati 10. kolovoza, Međunarodni festival folklora Leron 23. i 24. kolovoza, a Rotonda će i ovog srpnja i kolovoza ugostiti Ljetno kino s najvećim svjetskim kino-hitovima. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter