Kod Ladrovići poginuo Dušan Rajšić (30) iz Funtane

(Snimila Marica KOŠTA)
(Snimila Marica KOŠTA)

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 5.40 sati dogodila na županijskoj cesti Poreč - Baderna, između mjesta Ladrovići i Bonaci, poginuo je 30-godišnji Dušan Rajšić iz Funtane, vozač automobila Hyundai Getz pulskih oznaka, a sedmero putnika iz autobusa s kojim se sudario, odnosno radnika iz autobusa zagrebačke tvrtke Zagreb gradnja prevezeno je u pulsku Opću bolnicu.

- Od sedam osoba koje su zatražile jutros liječničku pomoć, tri su hospitalizirane, a za jednu još nije sigurno je li joj potrebno bolničko liječenje, doznajemo od Gorana Paića, glasnogovornika pulske Opće bolnice koji veli da nijedan ozlijeđeni nema po život opasne ozljede.

Stravična nesreća dogodila se kada je vozač Getza krećući se iz smjera Baderne prema Poreču prešao na suprotnu kolničku traku i sudario se s autobusom Zagreb gradnje koji naišao iz suprotnog smjera i  prevozio radnike na gradilište u Rovinj.

Siloviti sraz s autobusom marke Mercedes potpuno je "odvojio" prednji dio i podvozje Getza kao i vjetrobransko staklo koji su završili u šumu s lijeve strane ceste, gledano iz smjera Baderne. Cijeli sustav što se inače nalazi ispod kontrolne ploče Getza odletio je u travu uz desnu stranu ceste, a dijelova automobila bilo je posvuda. Nakon sudara su se autobus i ono što je ostalo od Getza u kojemu je bio 30-godišnjak zaustavili pedesetak metara dalje, u blagom zavoju.

Vozač automobila je u srazu s autobusom na mjestu preminuo, dok su vozač i putnici autobusa zbog ozljeda prevezeni u pulsku Opću bolnicu.

Da bi poginulog vozača izvukli iz smrskanog automobila morali su intervenirati vatrogasci rezanjem lima, a zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Pazinu Andrea Jelenić Pitoski naložila je da se njegovo tijelo preveze na odjel patologije u pulsku bolnicu radi obdukcije.

Državna odvjetnica obavila je očevid s policijom, a jedini zaključak je da je do frontalnog sudara došlo jer je vozač Getza prešao na suprotnu stranu kolnika, a nije isključena mogućnost da je zaspao za volanom. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter